DNEVNIK TVSA/Mali ambasadori Općine Centar – 033.ba

U okviru Projekta„Mali ambasadori Općine Centar, mališani iz osnovnih škola imaju priliku obilaziti historijske znamenitosti našeg grada. Projekat se realizuje već pet godina u kojem je učestvovalo oko 6000 učenika. Cilj je educirati mlađe naraštaje sa kulturološko-sociološkim raznolikostima grada. Dodjelom diploma za učešće u projektu, ove godine, 600 mališana postali su mladi ambasadori našeg grada.

U okviru završne manifestacije projekta „Mali ambasadori općine Centar“, 600 mališana iz osnovnih škola dobilo je diplome i time zvanično postali Mali ambasadori Sarajeva.

-Ulazili smo na radna mjesta u Pravoslavnu crkvu, Katedralu, bili smo pored Sebilja, bili smo isto na svakakvim mjestima i bilo nam je jako lijepo – kazao je Faruk Šahinović iz OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.

Mali ambasadori Općine Centar je projekat prvi ovakve vrste u našoj zemlji koji ima za cilj učenike trećih razreda osnovnih škola educirati o kulturno historijskom nasljeđu grada Sarajeva.

-Djeca sada bolje znaju mjesto u kojem žive, grad u kojem provode svoje vrijeme, znaju koje su znamenitosti – mimo toga da samo prolaze pored njih, znaju koje su to ličnosti koje su ostavile traga na ovaj grad. Mi možemo reći da su oni zaista mnogo toga zapamtili jer nam se javljaju kasnije s nekim literalnim radovima – istakao je Rijad Špiljek, koordinator projekta Mali ambasadori Općine Centar.

-Ovo je dobra prilika da naše male Sarajlije nauče što više o svom gradu kako bi sutra mogli biti pravi ambasadori, kad odu vani da znaju pričati o svom gradu jer sigurni smo i znamo da je naš grad bogat kulturnim i historijskim znamenitostima, te da ima sigurno lijepih priča – poručio je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

Učešćem djece u projektu kroz edukativne šetnje – prilika je za izgradnju ličnih vrijednosti i samopouzdanja, te formiranje pozitivne percepcije o kognitivnoj stvarnosti.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima