back to top

Muslić za TVSA: Generacijska šansa da BiH postane članica EU

Gost Sarajevske špice bio je Albin Muslić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Razgovarali smo u bh. putu ka Evropskoj uniji i otvaranju pregovora.

Ostala su 2 zakona koja se moraju usvojiti kako bismo s dobrim rezultatima krenuli ka Evropskoj uniji. A evo šta nam je o tome kazao naš sagovornik.

-Optimizam nikada ne prestaje. Mi danas imamo generacijsku šansu da postanemo članica Evropske unije, odnosno da započnemo pregovore za članstvo u EU. Evropska komisija je jasno pred BiH postavila uslove koji se traže od nas. To su zapravo minimalni koraci koje mi trebamo da učinimo. Riječ je o dva zakona koji bi u Parlamentu trebali da dobiju podršku i da BiH otpočne pregovore. Mislim da je riječ o generacijskoj šansi koja je postavljena pred nas i naše građane. Trebamo iskoristiti pozitivne pozive iz EU kako bi postali punopravna članica – istakao je Muslić u razgovoru za TVSA.

Dodao je i da otvaranje pregovora znači mogućnost za dobijanje brojnih grantova, podršku u brojnim sektorima bh. društva, od komunikacijskih veza, mogućnosti da imamo adekvatniji zdravstveni i obrazovni sektor. Istakao je i da ako ne dobijemo pregovore, imamo ozbiljan problem.

Čitav razgovor sa Albinom Muslićem poslušajte u videu.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima