OVO VAM MAČKE PORUČUJU SVOJIM POKRETIMA: PREPOZNAJTE GOVOR TIJELA VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA

ovo vam mačke poručuju svojim pokretima: prepoznajte govor tijela vašeg kućnog ljubimca

Od stajanja na zadnjim nogama do mahanja repom i agresivnog izgleda, MAČKE često pokazuju čudna (ali šarmantna) ponašanja. Kako se ispostavilo, mnogi od ovih smiješnih mačijih gestova su znakovi vaša MAČKA je pametna i koristi ove pokrete da vam kaže nešto o svom raspoloženju, blagostanju i željama.

Evo 3 najčešća oblika mačijeg govora tijela.

Rep

Mahanje repom znači da vaša MAČKA obraća pažnju ili upozorava. Ali ako rep počne previše da maše, vaša MAČKA je ljuta ili uznemirena. Podignut rep je znak prihvatanja i otvorenosti, posebno kod mačića.

Oči

Nikada ne gledajte direktno u oči nepoznate MAČKE dugo vremena – ona ​​će to shvatiti kao agresivan i prkosan znak i može napasti. Kada se zenice posebno šire, MAČKA se uplaši. Sužene zenice sugerišu da MAČKA može osjetiti napetost. Iznenađujuće, najbolji način da uspostavite kontakt očima sa vašom mačkom je da žmirite i trepćete – treptanje unazad ukazuje da se vaša MAČKA osjeća bezbjedno.

Brkovi

Brkovi, osjetljive, taktilne dlake koje rastu na mačijem licu, smatraju se “kompasom” emocija i raspoloženja. Brkovi savijeni unazad ukazuju na anksioznost i da su MAČKE neprijatne. Naprijed zakrivljeni brkovi, poput naprijed zakrivljenih ušiju, ukazuju na budnost ili da se vaš ljubimac priprema za nešto važno.

OVO VAM MAČKE PORUČUJU SVOJIM POKRETIMA: PREPOZNAJTE GOVOR TIJELA VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima