back to top

Rustikalni dnevni boravak

Rustičan stil je prebogat detaljima i varijacijama- od jednostavnih i inspirativnih dekora do onih kojima obiluje pregršt materijala, dezena i tekstura.

Veoma je zanimljiv i zbog činjenice što ga je lako uklopiti i sa drugim modernim stilovima uređenja doma poput minimalističkog i primorskog. Iako biste mogli pomisliti da je ovakav stil uređenja namjenjen samo seoskim kućama, istina je zapravo i da vrlo moderni stanovi mogu izgledati lijepo ako su uređeni u rustičnom stilu.

 

Visualizer: Sitnik Vladimir

 

Naša današnja tema je dnevna soba u rustičnom stilu. Temelj dizajna ovakve jedne prostorije je kamin. On može biti ukrašen drvetom ili kamenom u zavisnosti od toga šta više volite, ali jedno je sigurno, neizostavni je detalj dnevne sobe u rustičnom ruhu. Podovi od prirodnog drveta takođe, kao i plafoni i kosine ukrašeni drvenim gredama, deo su rustične priče.

 

rustikalni dnevni boravak

decoist.com

Rustični stil može biti vrlo ženstven, ali i imati notu muževnosti. Takođe njime može preovladavati i šik dizajn, što će prostor otvoriti i osvežiti, ili ga uokviriti ako se opredelite za elemente lovačkog stila.

 

rustikalni dnevni boravak

decoist.com

 

Drvo, kamen, cigla, koža i svakako zatamnjeni metal dio su rustičnog dekora. Oni su ono što daje suptilnost i izražajnost ovom stilu. Zidovi prekriveni drvenim gredama, rustičnom bijelom ili crvenom ciglom, kao i obilje kožnih i krznenih prostirki unjeće u jedan savremen dom dozu topline na nevjerovatnom nivou. Takođe ne treba zaboraviti ni na nameštaj jer on igra glavnu ulogu u dnevnoj sobi. Kožni nameštaj, garniture za sjedenje, taburei kao i drveni rukohvati i police, komode i škrinje, suština su rustičnog uređenja.

 

rustikalni dnevni boravak

decoist.com

 

rustikalni dnevni boravak

decoist.com

 

rustikalni dnevni boravak

decoist.com

 

www.dominfo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima