back to top

NAJBOLJA DOB ZA ULAZAK U BRAK, NAJMANJE SU ŠANSE ZA RAZVOD

Dvadesete su rezervirane za zabavu, putovanja, pravljenje pogrešaka i izlaženje s “pogrešnim ljudima”, zar ne? Pa, izgleda da nisu. Prema psihoterapeutkinji Lori Gottlieb, tada bi se trebali smiriti. Lori se nedavno pojavila u podcastu The Diary of a CEO Stevena Bartletta, gdje su razgovarali o najboljim godinama za vjenčanje ako želite izbjeći razvod, piše Metro.

Citirajući istraživanje Instituta za porodične studije, Steven je rekao: “Neko ko se vjenča s 25 godina ima više od 50 posto manju vjerovatnost da će se razvesti nego neko ko se oženi s 20 godina.”

Objašnjavajući otkrića, Lori je rekla: “Očito je kada se vjenčate premladi, da nemate vještine i niste izgrađeni u vlastitom životu, nemate nužno zrelost.”

najbolja dob za ulazak u brak, najmanje su šanse za razvod
NAJBOLJA DOB ZA ULAZAK U BRAK, NAJMANJE SU ŠANSE ZA RAZVOD

Ali, to je loša vijest i za ljude u 30-ima. Ispostavilo se da se nakon navršene 32. godine izgledi za razvod povećavaju za pet posto svake godine.

“Kako stariš, rigidniji si, imaš drugačija očekivanja, kad si mlađi – fleksibilniji si”, rekla je Lori, pa dodala: “Kako starimo u vezama, sve smo manje otvoreni. Kako starimo, imamo sve više negativnih iskustava. Odnosi koji nisu uspjeli određuju način na koji se ponašamo u drugim odnosima.”

Čini se da studija iz 2015. sugerira da imamo samo relativno mali prozor, od 25. do 32. godine, da pronađemo tu posebnu osobu. Lori je rekla da su vaše srednje do kasne 20-e “optimalno vrijeme” za uparivanje jer “imate bolji osjećaj ko ste, znate više o tome što želite i možete rasti zajedno kao par.”

NAJBOLJA DOB ZA ULAZAK U BRAK, NAJMANJE SU ŠANSE ZA RAZVOD first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima