back to top

NEVJEROVATNA MOĆ: KAKO SE MAJČINO MLIJEKO PRILAGOĐAVA POTREBAMA BEBE

Jedna majka ponukana baš jednim takvim člankom odlučila je da napravi test.

  • Nedavno sam čitala u jednom članku da se majčino mlijeko može prilagoditi bebi kada je ona bolesna. Kako sam čitala, čestice bebine pljuvačke u kojoj se, dok je bolesna, nalaze virusi ili bakterije i pljuvačka prilikom vakuma koji beba stvori dok sisa prodire kroz kožu i tako signalizira majci, odnosno mlijeku da se prilagodi bebinim novonastalim potrebama. To sve zvuči jako nevjerovatno i sve te informacije sam sačuvala negdje u svojoj memoriji kao još jedno čudo koje sam pročitala – piše Mallory Smothers na svom Facebook profilu.

Ona bebu doji, a često se i izmuza i mlijeko čuva u frižideru i zamrzivaču.

  • Tako sam uradila i u četvrtak – normalno sam se izmuzla, a primjetila sam da je mojoj bebi počeo da curi nos i kihala je. Prehlada! Prošao je cijeli dan i ja sam se u petak ujutro opet izmuzla. Nakon cijele noći šmrkanja i sisanja. Tada nisam primjetila nikakvu razliku, ali kada sam kesicu od četvrtka i od petka stavila jednu pored druge zaista sam se zaprepastila – pojašnjava Mallory.

Sve što je pročitala u članku o “magičnim” svojstvima majčinog mlijeka joj se vratilo pred oči. Njena beba je u četvrtak počela da kiše, prehlada se razvijala, a već u petak ujutro je njeno mlijeko postalo savršen lijek.

  • Kako sam i čitala, kada bebina pljuvačka signalizuje bolest, mlijeko se puni kolostrumom koje je puno leukocita i antitijela, baš kao i u prvim danima bebinog života. Dakle, ako ovo nije još jedan savršen dokaz  super moći ljudskog tijela, posebno ženinog, majčinskog, onda zaista ne znam što jeste – navela je Mallory.

(Mojpedijatar.co.rs)

NEVJEROVATNA MOĆ: KAKO SE MAJČINO MLIJEKO PRILAGOĐAVA POTREBAMA BEBE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima