back to top

Adnan Šteta najavio: Nakon 30 godina bit će uspostavljena trolejbuska linija do Vogošće

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio je početak radova na uspostvaljanju trolejbuske linije do Vogošće.

“Trolejbus se vraća u Vogošću! Obišao sam gradilište i trasu kojom će trolejbus nakon 30 godina ponovo ići do Vogošće i sa ponosom najavljujem početak radova na ovom projektu. Počela je prva faza radova, a to je sanacija elektrovučnih podstanica u Hotonju i Vogošći.

Navodi da je projektom predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, obnova postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

“Trolejbuske linije su ranije vozile do Vogošće, mreža je nažalost tokom rata uništena, a naša odluka je bila da trolejbus nakon 30 godina vratimo u Vogošću, iako se to odmah nakon uništenja trebalo i moralo obnoviti.

Vraćanje trolejbusa u Vogošću uveliko će promijeniti kvalitet života i ponosan sam što sam dio još jednog velikog projekta za naš kanton. U 2025. godini vozit ćemo se ponovo trolejbusom do Vogošće. Za rekonstrukciju trolejbuske mreže sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Europske investicione banke”, napisao je Šteta na društvenim mrežama.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=880002870802434&set=pcb.880009414135113[/facebook]
 

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima