back to top

Aljoša Čampara nakon sinoćnjih incidenata traži parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Aljoša Čampara, zatražio je parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u KS.

U objavi na društvenim mrežama Čampara je podsjetio da je skoro pa istovremeno u samom centru grada ranjena jedna osoba, dok je također, na Grbavici, napadnuta žena.

U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice.

Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci”, navodi Čampara.

Mora se, kaže, pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana.

Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati”, zaključio je Čampara.

Podsjetimo, sinoć je pucnjavi koja se dogodila u sarajevskoj ulici Musa Ćazim Ćatić oko 20 sati ranjena jedna osoba čiji se stepen povreda još utvrđuje.


sarajevskasehara.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima