Ambasador BiH u Egiptu podijelio fotografije bh. državljana nakon izlaska iz Gaze

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić podijelio je fotografije bh. državljana i njihovih bliskih srodnika nakon izlaska iz Gaze, s graničnog prijelaza Rafah.

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo održati vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj će razmotriti ulazak osoba iz Gaze koje sutra avionom iz Katara, u pratnji državljana Bosne i Hercegovine, trebaju doći u Bosnu i Hercegovinu.

Prema posljednjim informacijama, državljani Bosne i Hercegovine koji su uspjeli preći granični prijelaz Rafah se nalaze u glavnom egipatskom gradu, Kairu.

U aktivnosti evakuacije državljana Bih bio je uključen i ambasador Države Katar u BiH, Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah kojemu je zbog toga 15. novembra riječi zahvalnosti uputila i Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Zvanična Doha, pored spomenutih troškova putovanja prema Bosni i Hercegovini, snosit će i troškove smještaja bh. državljana u Kairu. Također, Ambasada Države Katar im je osigurala prigodne poklone dobrodošlice.

Prema posljednjim informacijama na spisku osoba koje se nalaze u Kairu su 54 imena.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH uspjeli su stupiti u kontakt sa šest bosanskohercegovačkih državljana koji se nisu pojavili prvi put i u toku su pripreme i za njihov izlazak iz Pojasa Gaze. Nastoji se u međuvremenu osigurati odobrenje za evakuaciju i za ostale bosanskohercegovačke državljane koji to traže.

(24sata.info)

24sata.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima