back to top

BOLNICA ALARMIRALA NADLEŽNE INSTITUCIJE: DVIJE GODINE PRATILI MAJKU KOJA JE TROVALA KĆERKICU (4) SEDATIVIMA

Tada je, kao i u ovom slučaju, reagovala bolnica koja je alarmirala nadležne institucije, saznaje Blic.

Kako Blic nezvanično saznaje, Institut je 2021. godine, kada je djevojčica imala svega godinu dana, uputio Centru za socijalni rad prijavu da sumnjaju da majka zanemaruje svoju kćerku.

– Centar za socijalni rad u Smederevu tada je obavio razgovor sa majkom i kontrolisao je uslove u kojima živi djevojčica. Tada nije utvrđeno da majka ne vodi računa o njoj. Dvije godine je trajalo kontrolisanje ove majke, nakon čega se ona odselila u Beograd – kaže izvor Blica.

Prema nezvaničnim saznanjima, ova majka ima još djece koja ne žive sa njom.

Podsjećamo, beogradska policija uhapsila je u petak, 8. marta, Milenu R. iz Smedereva zbog sumnje da je kćerku (4) trovala sedativima, a slučaj je otkriven nakon što su majke druge djece koje su bile u sobi zajedno sa Milenom i njenom kćerkom ljekarima prijavile majku iz pakla.

– Ljekari sa Instituta su rekli da su od majki djece koje su bile u sobi sa Milenom i njenom kćerkom saznali da Milena iz vitrine uzima lijekove i ubacuje ih u sok i zatim daje djetetu – kaže izvor.

Flašicu su predali kolegama iz laboratorije.

Prema prvim informacijama, iz vitrine sa lijekovima nedostaje nekoliko pakovanja sedativa bromazepama i bensedina.

Negirala da je dijete pod terapijom

Majka je djevojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da joj djetetu nije dobro.

– Dijete je već po prijemu u Institut bilo na neki način nedovoljno razvijeno, a neki znakovi su ukazivali na to i da je zanemareno od strane roditelja – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Navodno, kako prenose beogradski mediji, majka je tada ljekarima ispričala da “kćerka ne može na noge i da se cijela trese”.

– Na pitanje ljekara da li je pod nekom terapijom, žena je negirala. Kako su dani prolazili djevojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od djevojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve ljekare na klinici. Djevojčica je imala ogromnu količinu lijekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mjesecima unazad. Količina ove supstance je bila pogubna i za odraslog čovjeka, pa nije jasno kako je dijete to sve nosilo u sebi – kaže izvor Telegrafa upoznat sa istragom.

Određen pritvor

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Milena je saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala kćerku, ali to nije dokazano.

O slučaju je obaviješten Centara za socijalni rad u Smederevu.

The post BOLNICA ALARMIRALA NADLEŽNE INSTITUCIJE: DVIJE GODINE PRATILI MAJKU KOJA JE TROVALA KĆERKICU (4) SEDATIVIMA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima