Dat ću sve od sebe da izborim plasman na Olimpijadu u Parizu – 033.ba

Bosanskohercegovački taekwondoist Nedžad Husić, mladi sportista koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju bio na korak do osvajanja prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu, osvrnuo se na rezultate koje je postigao u 2023. godine, te na proces kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Proteklu godinu je ocijenio uspješnom zahvaljujući drugom mjestu na Evropskim igrama u Poljskoj, te dobrim nastupima na Svjetskom prvenstvu, gdje mu je malo nedostajalo da osvoji medalju.

– Imao sam odlične rezultate na još nekoliko bodovnih turnira. Promijenio sam kategoriju polovinom godine, tako da se još uvijek adaptiram. Veliki dio posla je iza mene, a vidjećemo kako će se sve to odraziti na moje rezultate – kazao je Husić.

Trenutno je deseti na olimpijskoj ranking listi, ali nada se boljem plasmanu nakon turnira koji će biti održan u Kini. 

– Kiksao sam na nekim turnirima zbog čega, kako sada stvari stoje, neću biti u top pet koji će se direktno kvalifikovati na Olimpijadu. U taekwondou je veoma teško doći do Olimpijade. Smanjili su broj takmičara koji ulaze na OI sa šest na pet, ali dodali su bodovni turnir u Kini, na kojem ću dati sve od sebe da dođem do neophodnih bodova i pozicije koja vodi u Pariz – objasnio je.

Ukoliko ne uspije izboriti Olimpijske igre osvajanjem bodova u Kini, svoju će šansu tražiti putem evropskih kvalifikacija, kroz koje će Olimpijadu izboriti dva najbolja takmičara.

www.tvsa.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima