back to top

Disciplinska komisija NS/FS BiH izrekla višemjesečnu suspenziju za šefa stručnog štaba FK Sarajevo, poznato može li slovenački strateg sa klupe predvoditi sarajevski tim!

Disciplinska komisija NS/FS BiH izrekla je kaznu za FK Sarajevo, zbog prekida uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv FK Borac Banjaluka, koji se ovog mjeseca odigrao na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, zvanično je potvrdio NS/FS BiH.

“Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica sa revanš utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo-FK Borac koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima, te je donijela sljedeće odluke:

  • FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
  • Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
  • Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
  • Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
  • Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.
  • Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.” – stoji na zvaničnoj stranici NS/FS BiH.

Dok predsjednik Mirvić i sportski direktor Ibričić u gore navedenom vremenskom periodu, ne mogu obavljati svoje zvanične funkcije, za trenera Rožmana situacija je drugačija unatoč suspenziji, s obzirom da je slovenački stručnjak suspendovan uslovno, te će ipak moći sa klupe predvoditi sarajevski tim, no pod uslovom da se nešto slično ne ponovi u roku od sedam mjeseci od dana pravosnažnosti presude.

Iz izvora bliskih FK Sarajevo saznajemo da će se ovaj klub žaliti na ovakvu odluku Disciplinske komisije NS/FS BiH, sa ciljem kako bi ista bila ponoštena ili ublažena.

sportskevijesti.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima