Djeca na rođendanu u Beogradu jela mafine u kojima su bile žice: Završili su u bolnici

djeca na rođendanu u beogradu jela mafine u kojima su bile žice: završili su u bolnici

Redakciji portala Nova.rs javila se uznemirena majka jednog trogodišnjaka koji je, kako prepričava, u subotu na rođendanu kod drugara pojeo mafin sa ukrasom u obliku mede, kog je “držala” jedva primjetna metalna žica.

Zbog toga su i on i njegov kumić, koji je takođe pojeo poslasticu s komadom ovog predmeta, završili u Univerzitetskoj dječijoj klinici Tiršovoj na liječenju.

Za sada im preostaje da čekaju da djeca izbace strani predmet kroz stolicu, te se nadaju da komplikacija neće biti, a naša sagovornica apeluje na cijelu prehrambenu industriju koja se bavi izradom kolača, torti i ostalih poslastica da ne ubacuju metalne žice i čačkalice u svoje proizvode, samo da bi izgledali lijepo, jer su djeca u velikoj opasnosti da ih progutaju i ugroze svoje živote, prenosi „Nova“.

Društvenim mrežama kruže objave s Instagrama nekoliko roditelja koji upozoravaju javnost na metalne žice i čačkalice koje su se nalazile u mafinima u obliku mede, na proslavi rođendana na kojem su bili.

Mališani su, nažalost, progutali žicu zajedno s mafinom i zbog toga su hitno odvedeni u Univerzitetsku dječju kliniku Tiršovu na liječenje.

Majka trogodišnjaka koji je progutao metalnu žicu kaže za Nova.rs da je jako uznemirena zbog svega što se dogodilo jer joj ni na kraj pameti, kao ni ostalim roditeljima, nije padalo da bi u jestivim mafinama mogla da se nalazi, ni manje ni više nego – metalna žica.

„Nama roditeljima nije u interesu da uništimo tu poslastičarnicu koja je pripremala slatki sto za slavljenika, jer čvrsto vjerujemo da ona nije jedina koja se time bavi. Nama je u interesu da zastrašimo cijelu industriju da to ne radi jer su djeca u potencijalnoj opasnosti da progutaju ta strana tijela, kao što su baš sada uradila. Što je najgore, mi ništa ne možemo da učinimo osim da čekamo da dijete iskaki žicu i da se nadamo da neće biti nikakvih komplikacija“, kaže ova mama za portal.

Kum uočio žicu u uhu figurice

Prema riječima sagovornice, u subotu su otišli na prvi rođendan djeteta svojih prijatelja, van Beograda. Sve je bilo u savršenom redu, sve dok kum nije uzeo da se zasladi proizvodima sa slatkog stola i tom prilikom naišao na komad metalne žice.

„Mi nismo neljudi koji nisu pazili na svoju djecu, ali kome bi palo na pamet da će metalna žica da bude u mafinu koji je jestiv? Dakle, ne pričam o figuricama od fondana koji se skidaju sa torte, nego o mafinu. Ovo se sasvim slučajno desilo tako što je naš kum uzeo uvce od mede da pojede i onda je pronašao žicu. Onda smo proverili svakog medu i u svakom je bila žica. Da on to nije uradio, ne bismo ni znali da su pojedina djeca progutala žicu“, prepričava ona.

Dodaje da su pored mafina, na slatkom stolu bile i krofnice kao i popularni popsi koji i te kako privlače dječiju pažnju.

„To je prvo što djeca razgrabe, zato mi nismo mogli ni da pretpostavimo da će u njima biti strano tijelo“, napominje sagovornica.

Kada su shvatili da je jedan dječak progutao parče žice, pozvali su servis „Halo, beba“ iz kojeg su rekli da dete obavezno mora da ide na snimanje.

„Brzo smo krenuli za Beograd. Mi smo svi mislili da nema šanse da su klinci progutali žicu, ipak bi je osetili. Uvijek pljunu kad im nešto ne odgovara. Međutim, kada smo stigli u bolnicu, rendgen je pokazao žica, tako da smo se i mi uspaničili. Nismo znali koje dijete je jelo koji dio kolača. Nama su rekli da sačekamo da prođe noć, s obzirom da je hrana iz želuca već otišla u crijevo i da sačekamo da se dijete iskaki. Ujutru smo i mi otišli na snimanje. Pronašli su i njemu žicu, srećom što nijedan od njih nemaju nikakve tegobe. Rekli su nam da sačekamo do petka, kada bi predmet, nadamo se, trebalo da izađe kroz stolicu“, objašnjava sagovornica.

Ističe da su joj se javile žene koje se bave proizvodnjom slatkih poslastica, te da su joj objasnile da postoji zamjena za žice i čačkalice, a to je prehrambeni ljepak.

pressmediabih.com

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima