back to top

DJEČAK NAPRAVIO MASAKR, PA SE SAZNALO ZA JEZIVE PORODIČNE TAJNE! SAD SVE OČI UPRTE U JEDNU OSOBU

Šta sve znamo o ovom slučaju do sada i šta će se desiti sa maloljetnikom

Naime, vlasnik ovaca je podijelio snimak na društvenim mrežama, a prema njegovim riječima, ono što je zatekao u toru bilo je jezivo. Dvanaest mrtvih jagnjića ležalo je u lokvi krvi.

  • Dijete od 13-14 godina, ušlo je i sjekirom ubilo 12 jaganjaca. Sjekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osjećam dobro – rekao je čovjek u videu, koji je inače dječakovu porodicu primio da živi u svojoj staroj kući.

Dječak je nakon masakra u saradnji sa policijom i Centrom za socijalni rad u Pančevu, sproveden je u Klinički centar Vojvodine.

“Igrao sam se sjekirom”

Komšinica je ispričala da je zatekla dječaka nasred ulice, sa krvavom odjećom i pozvala ga je da uđe kod nje u radnju, dok ne dođe policija.

  • Pitala sam ga: “Šta si to radio?”, na šta mi je on samo kratko odgovorio: “Igrao sam se sjekirom!” Imao je neki čudan pogled, nije mnogo pričao – ispričala je uznemirena komšinica i dodala:
  • Cijeli taj dan on je negdje lutao, išao je od kuće do kuće. Zatim je otišao i kod čovjeka, kod koga je nekada i živio. Ušao je u kuću iza neke bicikle, otišao do frižidera, jeo i onda krenuo do štale gdje je i pobio sve ovce. Priča se po selu da su scene bile jezive, lokve krvi, obezglavljene životinje. Mi smo šokirani, ne možemo da dođemo sebi.

Ranije komšiji ubio 10 kokošaka

Vlasnik imanja, istakao je da je maloljetnik ranije komšiji ubio 10 kokošaka, te da je po selu stalno pravio probleme.

  • Nosio je nož u školu, krao od lovaca patrone za puške, maltretirao starije komšije i vršnjake u školi. Ja sam i ranije zvao Centar za socijalni rad i sve to prijavljivao. Oni su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok on nešto ne uradi – kaže on.

Dječak je ranije prijetio i da će ubiti ljude koji su brinuli o njemu, i da će nakon toga otići u zatvor, jer mu je najstariji brat rekao da su dobri uslovi i da se tamo lijepo živi.

Stariji brat silovao sestru

Vlasnik imanja ističe da je glavni krivac za ponašanje maloljetnika njegova majka koja ga je ostavila i otišla sa drugim čovjekom.

  • Dječak zajedno sa ocem živi kod nas već dve godine. Majka je sve “gurala pod tepih”, čak je i znala da joj je najstariji sin silovao kćerku. Jednom ih je zatekla dok su bili goli – navodi sagovornik.

Vlasnik imanja tvrdi da majka nije reagovala, a cijeli slučaj je otkriven kada je djevojčica koja je u tom trenutku imala 15. godina ispričala sve školskom psihologu. Najstariji sin je nakon toga osuđen na 13 godina zatvora.

Šta će biti sa dječakom koji je ubio jaganjce

Dječak je mlađi od 14 godina, a samim tim ne može da snosi nikakvu krivičnu odgovornost.

  • Ako izvještaj ljekara pokaže da dječak nije dobro i da trenutno ne može da se resocijalizuje te da je potrebno da bude pod ljekarskim nadzorom, on će biti hospitalizovan u adekvatnu psihijatrijsku ustanovu. Ukoliko se pokaže da dječak ne iziskuje ljekarski nadzor, njega preuzima Centar za socijalni rad koji ga može držati u prihvatilištu ili ga “udomiti” u neku hraniteljsku porodicu što se, s obzirom na to šta je uradio, vjerovatno neće desiti. Jedino što je sigurno jeste da, pošto potiče iz disfunkcionalne porodice koja živi u selu kod Vršca, tamo se sigurno neće vratiti – ističe sagovornik.

(E.F./Blic)

The post DJEČAK NAPRAVIO MASAKR, PA SE SAZNALO ZA JEZIVE PORODIČNE TAJNE! SAD SVE OČI UPRTE U JEDNU OSOBU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima