Dodjela diploma za učesnike projekta ‘Mali ambasadori općine Centar’ – 033.ba

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić uručio je danas na završnoj manifestaciji diplome za učesnike projekta “Mali ambasadori općine Centar”. 

U projektu koje je uz finansijsku podršku Općine realizovalo Udruženje “Mali ambasadori”, učestvovao je oko 600 djece trećih razreda iz svih osnovnih škola sa Centra.

U svom obraćanju malim ambasadorima, načelnik Mandić je kazao da je izuzetno ponosan na njih što će ovaj grad i državu Bosnu i Hercegovinu predstavljati na najbolji mogući način svojim znanjem o znamenitostima ovog grada.

– Općina Centar je tokom posljednje školske godine podržala realizaciju projekta ‘Mali ambasadori općine Centar’. Obilazili ste znamenitosti cijelog grada i općine Centar poput spomenika prvog bosanskog kralja Tvrtka Kotromanića, spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995, zgradu tržnice Markale, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu… s ciljem da nauče šta to sve Sarajevo i općina Centar imaju da ponude. Ovo je posebno važno jer svake godine postajemo sve značajnija turistička destinacija. Također, zahvaljujući ovoj projektu nećemo više imati situaciju da rođeni u ovom gradu najmanje znaju o njemu. Mali ambasadori će bez sumnje znati predstaviti bogat kulturno-historijsku ponudu ovog grada – naveo je načelnik Mandić.

Cilj projekta je da se učenici osnovnih škola educiraju o kulturno historijskom nasljeđu općine Centar i grada Sarajeva.

– Ovaj projekat traje već pet godina i do sada smo imali više od 6.000 učenika koji su postali mali ambasadori iz cijelog grada i Bosne i Hercegovine. Ove školske godine Općina Centar je odlučila da podrži projekat za svoje učenike sa njenog područja. Sa ponosom će ova djeca da nose titulu malog ambasadora i da na najljepši način predstavljaju svoj grad bilo gdje u svijetu. Planiramo nastaviti sa realizacijom ‘Malih ambasadora’ i uz podršku naših partnera nadamo se da će svake godine broj malih ambasadora rasti – kazao je Adnan Vlajčić, predsjednik Udruženja “Mali ambasadori”.

Malim ambasadorima općine Centar je također danas uručena i brošura o znamenitostima s područja općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima