SASTOJCI:
Za osam manjih porcija:
1 l mlijeka
500 ml slatke pavlake
250 g riže kratkog zrna
2 vanilin šećera
2 kašike šećera
200 g bijele čokolade
štapić cimeta
suvo grožđe i cimet po želji za serviranje
PRIPREMA:
U šerpicu stavite mlijeko, šećer, rižu i štapić cimeta. Na srednjoj temperaturi kuvajte uz povremeno miješanje oko 30 minuta, dok riža ne omekša i sve se malo zgusne. Zatim dodajte vanilin šećer i slatku pavlaku. Čim se slatka pavlaka poveže sa ostatkom smjese, dodajte sjeckanu bijelu čokoladu i kuvajte još 10 do 15 minuta, odnosno do željene gustine. Sutlijaš rasporedite u osam manjih ili nekoliko većih činija, dodajte suvo grožđe i cimet po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )