Mantili su i ove godine najvažniji element odjeće za prelazni period, jer se fantastično uklapaju u tri trenda: minimalistički, “tihi luksuz”, kao i u “školski” ili “preppy” stil kako ga na engleskom zovu.

Ključna je i ove godine boja karamele, koja će se lijepo slagati uz sve neutralne outfite. Međutim, u igri su i boja žalfije, siva, braon, bež i, naravno, vječita crna.

Otkako je Burberry izmislio način da pamučnu tkaninu učini nepromočivim, to je i osnovni materijal od koga se prave dobri mantili. Ipak, ove godine nećete pogriješiti ni ako odaberete vještačku kožu pa čak i teksas. Nema kombinacije uz koju ne možete da nosite mantil – od satenske haljine, do helanki i kratkog topa, sve  varijante su dozvoljene.

moderni mantili za 2024 crna koza lojsanwallin-min.jpg
Instagram / lojsanwallin 

Najvažniji je kroj koji će odgovarati vašoj figuri, pogotovo dužina mantila. Koliko god da je u modi “midaksi” (između midi i maksi), nemojte da se zalijećete ako niste dovoljno visoki za ovu dužinu.

moderni mantili za 2024 braon lojsanwallin-min.jpg
Instagram / lojsanwallin 

Idealni su mantili koji dopiru do visine koljena – možda malo duži ili malo kraći, to je već pitanje ukusa, ali u takvom mantilu svaka dama izgleda zgodnije.