back to top

Foto/ Ministar Šteta obišao radove u ulici Majdanska: “Konačno ćemo dobiti kvalitetnu saobraćajnicu s tri sloja asfalta”

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilište u ulici Majdanska, gdje je u toku prva faza radova na obnovi saobraćajnice.

Kako je istaknuto, projektom je predviđena obnova Majdanske ulice cijelom njenom dužinom, kao i obnova saobraćajnice u ulici Sulejmana ef. Musića, odnosno njenog desnog kraka koji se spaja sa Majdanskom.

Bit će obnovljeno 650 metara Majdanske i 350 metara desnog kraka u ulici Sulejmana ef. Musića. Radovi na prvoj fazi se privode kraju.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 2,3 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja izdavaja oko 1,9 miliona KM.

@sarajevskaseharamedia Ulica koja je godinama u očajnom stanju i kao takva je godinama samo krpljena #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #rekonstrukcija #svrakino #svrakinoselo #majdanska #opcinanovigrad ♬ Aimless City – Bitat

Saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju, ranijih godina su se na određenim dijelovima pokušavale popraviti stvari, ali završetkom ovog projekta dobit ćemo sigurnu i kvalitetnu saobraćajnicu, s tri sloja asfalta.

Obnovom ove saobraćajnice velikom broju vozila koji dnevno prođu ovom ulicom, kao i trolejbusima koji ulaze kroz nju u depo, vožnja će biti sigurna i ugodna“, rekao je ministar Šteta.

Pored saobraćajnice, s obje strane bit će obnovljeni trotoari, mijenjat će se vertikalna signalizacija, te će se postaviti horizontalna signalizacija od plastične materije.


sarajevskasehara.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima