back to top

Gorska služba traga za malenom Dankom (2), a sa ovim se SUOČAVAJU NA TERENU

U potragu za Dankom Ilić, dvogodišnjom djevojčicom, koja je nestala danas oko 13 sati u Banjskom polju, u Boru, uključili su se i pripadnici Gorske službe spasavanja a jedan od njih, Danijel Aleksić rekao je za da je na sreću, vrijeme trenutno povoljno, i da je čak prestala i sitna kiša koja je padala.

Aleksić kaže da je teren koji pretražuju ivica šume, i da ima dosta niskog rastinja.

– Ovo je ivica šume, nije gusta šuma, ali ima dosta niskog rastinja – rekao je kratko Aleksić za Blic.

Dodaje da je napolju 7, 8 stepeni, i da je prijatno, ali da to ne može da bude slučaj sa onima koji su oskudno obučeni.

– Ako ste oskudno obučeni neće biti prijatno, ali nije minus, tako da mislim da nema šanse da dođe do smrzavanja djevojčice – kaže on.

Dronovi sa termovizijom pretražuju teren gdje se pretpostavlja da se nalazi dvogodišnja djevojčica a nakon toga u potragu će krenuti i spasilački tim, rekli su iz Gorske službe spasavanja (GSS)

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je danas oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija će trajati čitavu noć.

Akciji se priključio veliki broj ljudi

Na terenu su trenutno policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dijete još uvijek nije pronađeno.

Vremenski uslovi, tačnije kiša koja trenutno pada, dodatno otežava potragu.

Policija koja po kiši pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim djetetom.

Prvi put aktiviran “Amber alert” u Srbiji

Zbog nestanka Danke Ilić (2) večeras se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan “amber alert”, zvaničnog naziva “Pronađi me”, kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta.

– Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13.45 u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – stigla je sms poruka.

RTS prekinuo program i izdao obavještenje

– Pronađi me, hitno obavještenje o nestanku maloljetnika – navodi se u saopštenju kojim je prekinut program, a koje je ponovljeno dva puta u razmaku od 10 minuta na Radio televiziji Srbije.

Dok pada noć, roditelji devojčice su sve više u strahu.

“Dok sam se okrenula, nje nije bilo”

U Brestovačkoj banji više stotina ljudi neprestano doziva dvogodišnju Danku koja je nestala danas dok se sa majkom i godinu dana starijim bratom igrala u Banjskom polju, a njena majka je van sebe.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila – rekla je Dankina majka Ivana Dragomirović za Novosti.

Cijeli Bor je dignut na noge, a jake policijske snage pretražuju svaki pedalj na potezu od oko 10 kilometara od mjesta na kom je djevojčica bila sa majkom.

– Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo – očajno je rekla Ivana za Novosti.

Kako je Blicov reporter iz Bora javio, riječ je o prigradskom naselju koje je poprilično naseljeno, sa dosta stambenih objekata, kuća i zgrada.

Međutim, iznad naselja put vodi ka šumi iznad koje je policija podigla dron i pretražuje teren termovizijskim kamerama.

Prema informacijama koje saznajemo, nadležnima posebno izaziva brigu činjenica da je na oko 15 minuta vožnje i Borsko jezero.

Policija je dovela još pasa tragača koji će pomoći u potrazi.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima