Isprobajte ukusni grčki specijalitet koji će vas osvojiti

Sastojci

tabla ili velika kocka kačkavalja ili feta sira

so

biber

mirođija

maslinovo ulje

brašno

limun

med

Priprema
Ukoliko nemate pravi grčki sir, veoma je bitno da izabrani kačkavalj ili feta budu taman toliko tvrdi da se pri prženju ne raspadnu, ali i malo mekši, da se mogu lijepo topiti i razvlačiti pri sječenju.

Sir izvadite iz frižidera i sačekajte malo da se njegova temperatura izjednači sa sobnom. U duboki tanjir sipajte brašno i pomiješajte ga sa malo soli, biberom i mirođijom. Uvaljajte sir sa sve četiri strane.

U tavu sipajte maslinovo ulje, dovoljno da prekrije dno. Zagrijte ulje na srednjoj ili blažoj vatri. Kada se zagrije, ne treba da dimi. Ubacite sir u tavu i pržite po dva minuta na obe strane. Tokom prženja treba da se prave oni mjehurići od ulja. Sir treba da dobije zlatnu boju po površini i da se stvori tanka hrskava korica.

Limun sječen na kriške i servirajte uz sir odmah nakon prženja. Po želji servirajte i med uz sir, za savršen preliv. Odlično se slaže uz svjež paradajz i malo bosiljka.
BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima