back to top

Ivana iz BiH zavoljela je do ludila ZATVORENIKA OSUĐENOG NA SMRT: “Nikada do dana današnjeg nisam upoznala čovjeka kao što je on”

Amerikanac Bendžamin Riči vozio je ukradeni kombi 2000. godine kada ga je jedan policajac video i krenuo u potjeru za njim. Nakon što je slupao kombi, Riči je ispalio pet hitaca iz pištolja, a jedan od njih usmrtio je policajca.

On je uhapšen i osuđen na smrt, ali kako njegovo pogubljenje nije moglo da se zakaže, konačnu kaznu čekao je u zatvoru u američkoj državi Indijana.

Riči je, dok je čekao smrtnu kaznu, bio dio jednog dokumentarca na Jutjubu, gdje je zapeo za oko mladoj i lijepoj Ivani, djevojci iz BiH koja se sa porodicom u djetinjstvu preselila u Švedsku. Ona je tada imala 24 godine.

– Ne umijem da to iskažem riječima; to je prosto bio osjećaj koji sam imala kada sam ga vidjela prvi put. Samo sam osjetila da želim da budem sa njim zauvijek. To je sve što mogu da kažem – odgovorila je Ivana na pitanje šta ju je to privuklo na ovom čoveku.

Ivana je odlučila da piše Bendžaminu i romansa je između njih ubrzo procvjetala. Par je neko vrijeme uživao u prepisci, ali je ova plavuša riješila da iz Švedske avionom ode u Ameriku, kako bi i lično upoznala čovjeka koji ju je zainteresovao. Vidjeli su se preko 10 puta i zaljubili se jedno u drugo, a kako je objasnila prilikom svake posjetu zatvoru mogli su da budu zajedno svaki dan do 16 časova tokom cijele nedjelje.

– Ja ne mogu da zamislim život bez njega. Bilo je – ili ću živjeti sa njim ili ću umrijeti sa njim – rekla je za podkast “Soft White Underbelly”, prenosi Blic Žena.

Ivana je istakla da joj se Bendžamin dopao jer može da osjeti da je sličan njoj, a opisala ga je kao zabavnog i smiješnog. Bili su zajedno oko četiri godine.

Djetinjstvo puno nasilja u disfunkcionalnoj porodici

Ivana, koja sada ima 31 godinu, potom je opisala svoje djetinjstvo:

– Rođena sam u BiH tokom rata, ali se dio moje porodice preselio u Švedsku kada sam imala dvije godine. Moj otac nije bio dobar čovjek, moje starije sestre su iskusile mnogo toga lošeg s njegove strane. Tukao je njih i mamu. Bio je alkoholičar, proveo je puno vremena u zatvoru. Danima nije bio kod kuće, onda bi se pojavio, rasturio sve po kući, a moja mama, radila je dva posla… Bilo joj je teško. Ipak, stvar je u tome što moj tata nikada nije bio loš prema meni, ne znam zašto. Nikada me nije udario – rekla je ona.

Ivana je tokom razgovora otkrila da je i njen otac, čiji su roditelji iz Ukrajine došli u BiH, i sam imao veoma teško djetinjstvo, pa da može donekle da razumije njegove postupke. Rođen je u porodici sa 11-oro djece, a roditelji su ih tretirali kao “životinje”, kako je ona istakla, navodeći kao primjer situaciju kada bi oni jeli meso, a djeci davali kosti od mesa.

Plan za bjekstvo iz zatvora, pa odavanje opijatima

Ova mlada žena je priznala i da su ona i Riči čak imali i plan za njegovo bjekstvo, a plan su napravili koristeći tajne šifre u pismima i skriveni mobilni telefon. Dodala je i da je znala da u slučaju bjekstva ne bi mogli da imaju normalnu porodicu, ali je priznala da je vjerovala da će provesti bar nedjelju dana zajedno prije nego što im policija uđe u trag, a možda ih i ubije.

– Na kraju mi je rekao da ne želi da rizikuje moj život da bi mogao da izađe iz zatvora. Tada sam poludjela jer je čitav moj životni plan bio da budem sa njim. Kada mi je to rekao, počela sam da uzimam opijate. Onda sam upoznala dilera droge koji je dilovao heroin i to je bilo mnogo jeftinije od tableta koje sam uzimala – ispričala je.

Počela je čak i da izlazi sa tim muškarcem kako bi mogla lakše da dođe do droge koju je prodavao, a bili su zajedno dvije godine, sve dok on nije sredio svoj život i povukao se iz posla. Ivana, ipak, nije željela da odustane, pa je pokušala da uz pomoć svojih kontakata nastavi da prodaje narkotike kako bi zadržala naviku koju je imala. Na koncu svega, nakon što ljudi nisu željeli da joj plate za ono što im je dala, ostala i bez novca i bez droge. Njen život nastavio je nemilosrdno da se urušava sve dok nije zatrudnijela sa kćerkom Ajris.

Kćerka joj je promijenila život na bolje

Kćerkica joj je promijenila život u potpunosti i pomogla joj da se dovede u red. Sada je trijezna i ne koristi narkotike više. Ističe da je fokusirana na odgajanje svoje kćerke i na to da joj pruži sve što zaslužuje.

Ivana je istakla da nema snage da posjeti Ričija i vidi da li je još uvijek živ, jer je to vraća u vrijeme kada su bili zajedno i podsjeća je na sva osjećanja koja je imala. Dodala je da je duboko u sebi znala da njihova veza nikada neće uspjeti, ali da ga je ipak snažno voljela. Htjela je da umre pored njega.

– Nikada do dana današnjeg nisam upoznala čovjeka kao što je on. Činio je da se osjećam lijepom i voljenom, kao da sam jedina žena koju želi. Ne mogu da ga potražim; obećala sam da ću biti tamo za njegovo pogubljenje – rekla je ona.

Zaključila je da je njen najveći problem u životu to što je pratila svoje srce, a ne svoj mozak.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima