back to top

Jasmina Stojadinović, čija kuća ima kamere koje su snimile ulicu u kojoj je nestala malena Danka otkrila sve detalje snimka koji kruži

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su zabilježile ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je sve detalje snimka koji kruži društvenim mrežama.

Po povratku s posla, policija me dočekala na vratima i zatražila snimke nadzornih kamera. Rado bih vam pokazala snimak, ali se materijal automatski briše nakon 24 časa – navodi sagovornica.

Jasmina je potom detaljno opisala sadržaj snimka koji je trenutno u posjedu policije.

– U 13.10, majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno sa djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je “punto” sa kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija – priča uznemirena žena.

Ističe i da je čudno da se automobil sa kragujevačkim tablicama pojavi u njihovom kraju i to samo par minuta nakon majke.

Kako je nestala Danka Ilić?

Danas je objavljeno i saznanje da policija u istrazi provjerava privatni život porodice. To je neophodno i zbog činjenice da su okolnosti nestanka Danke Ilić i dalje nejasni.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih (u Banjsko polje) da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo – rekla je njena majka.

Milan Ilić, djed nestale Danke, ispričao je šta on zna o momentu nestanka:

– Supruga mog sina je bila sa djecom u pojati svog oca. On je mene pozvao. Tako smo saznali. Danka je zlatno dijete, mirno, ćutljivo, dobro dijete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se.

Okolnosti nestanka Danke Ilić otvaraju brojna pitanja: kako je devojčica koja tek u maju puni dve godine nestala tako brzo? Ako jeste, kako je još brže umakla potrazi na stotine policajaca i spasilaca? Da li postoji mogućnost da ju je neko namamio, odveo na prevaru, kidnapovao?

Milan Ilić, djed nestale devojčice, danas je izjavio da počinje da sumnja da je Danka Ilić kidnapovana. S druge strane, detektiv Mile Novaković kaže da mu je to nepojmljivo.

– Ne mogu da vjerujem da bi bilo moguće da neko otme tako malo dijete, pogotovo u nekom zabačenom selu. Saznaće se već danas ili kroz nekoliko dana šta stoji iza toga. Dijete od dvije godine ne može tako lako da se udalji od kuće, oni (spasioci) su vjerovatno provjerili ta kritična mjesta, rupe, bunare i ostalo – kaže Novaković.

Prvi put aktiviran “Amber alert” u Srbiji, roditelji mole za pomoć

Danka Ilić (2) je nestala u utorak 26. marta, oko 13 časova, u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija je trajala čitavu noć.

Kako je rekla majka djevojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala.

Na terenu su policija, vatrogasci i dobrovoljno spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice.

Zbog nestanka Danke Ilić (2) sinoć se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan “amber alert”, zvaničnog naziva “Pronađi me”, kojim se javnost hitno obaviještava o nestanku djeteta.

– Danka Ilić, starosti 2 godine nestala oko 13.45 u Boru, smeđe kose, visina 85 centimetara, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – glasila je SMS poruka, piše Blic.

Roditelji djevojčice apeluju na sve koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negdje Danku da obavijeste policiju ili da se jave na broj telefona 065-28-16-041.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima