back to top

Kadetkinje OK Novi Grad osvojile još jednu titulu prvakinja Federacije BiH u odbojci

Kadetkinje Odbojkaškog kluba Novi Grad Sarajevo proteklog su vikenda osvojile još jednu titulu u nizu, ponovo su osvojile titulu najboljih u Federaciji BiH i obezbijedile plasman za nastup na završnom turniru za prvaka BIH.

Pobijedile su OK Smeč Lukavac 3:0, zatim OK Goražde 3:0 i OK Centar Ort 3:1. Nakon ovog uspjeha slijedi kratki odmor, a potom pripreme za borbu koja slijedi na putu ka prvaku države BiH.

“Naše mlađe kategorije, pionirke, kadetkinje i juniorke su se po prvi put plasirale među četiri najbolje u BiH. Pionirke i juniorke su viceprvakinje Federacije BiH, kadetkinje su prvakinje FBIH. Kada su kadetkinje u pitanju, one su u sezoni 2023/2024 igrale Kantonalnu ligu u kojoj se takmiči 11 klubova i zauzele su 1. mjesto sa samo dva izgubljena seta. Na taj način su ostvarile plasman za pokufinalni turnir za prvaka FBiH koji je održan u Brčkom 27 i 28. 4. 2024. godine i ostvarile tri pobjede sa po 3: 0 protiv OK Smeč Lukavac, OK Sa Volley iz Sarajeva i OK Lami Brčko. Na tom turniru je ostvaren plasman među četiri najbolje ekipe u FBiH. Turnir je odigran proteklog vikenda i ponovo su ostvarile odličan rezultat i 1. mjesto u FBIH. Tako da su odbranile titulu prvaka od prošle godine kada su također bile prvakinje FBIH”, izjavio je trener kluba Edin Begović.

Begović ističe da je naredna stepenica borba za prvaka BiH na kojem pored OK Novi Grad učestvuju i OK Bratunac, OK Ljubinje i OK Centar Ort iz Sarajeva. Turnir će se igrati 18 i 19. 5. 2024. godine.

“Naše pionirke ovog vikenda idu u Šamac na turnir za prvaka BIH na kojem će učestvovati OK Inova iz Banja Luke, OK DN Brčko i OK Crvena zvijezda iz Obudovca.  Juniorke će također nastupati na završnom turniru za prvaka BiH na kojem učestvuju još i ekipe OK Gacko, OK Jahorina Pale i OK Centar Ort iz Sarajeva. Turnir će se održati 25 i 26. 5. 2024. godine. Sve u svemu, jako puno posla za nas u klubu i mnogo aktivnosti, koje će nas, nadamo se, dovesti na tron BiH odbojke u mlađim kategorijama. Općina Novi Grad nam je već dugi niz godina ogromna podrška, i mi se zahvaljujemo na tome, a mi ćemo se truditi da na najbolji mogući način promoviramo Općinu Novi Grad i naš grad Sarajevo”, ističe Begović.

Sport je jedan od najboljih promotera istinskih vrijednosti naše Općine, grada i države, stoga Općina Novi Grad Sarajevo, kontinuirano kroz različite projekte daje punu podršku razvoju sporta i sportskih talenata.

Udruženje Odbojkaški klub Novi Grad djeluje od 2006. godine i danas okuplja preko 80 djevojčica i djevojaka, mladih odbojkašica sa područja cijelog Kantona Sarajevo.

PRESS OPĆINE


www.novigradsarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima