KAKO JE SPAHOVIĆ PROŠAO BEZ KAZNE ZA VOŽNJU AUTOMOBILOM? SUD NIKADA NIJE MUP-U DOSTAVIO…

kako je spahović prošao bez kazne za vožnju automobilom? sud nikada nije mup-u dostavio…

Podsjetimo, nakon što je objavljen videosnimak na kojem se vidi kako Spahović, odmah po izlasku iz zatvora, policija je obavila potrebne provjere te je utvrdila sljedeće:

  • Izvršenim uvidom u Centralnu evidenciju vozača ”Pregled zabrana za matični broj” utvrđeno je da lice Spahović Benjamin nema aktivnu izrečenu zaštitnu mjeru “zabrana upravljanja motornim vozilom”. Izvršenim provjerama u Sektoru za građanska stanja Stari Grad, gdje se vozač Benjamin Spahović vodi u evidenciji vozača, utvrđeno je da isti nema izrečenu zaštitnu mjeru “zabrana upravljanja motornim vozilom”. Zaključno, utvrđeno je da MUP-u KS od strane bilo kojeg suda nije dostavljen akt kojim se imenovanom izriče zabrana upravljanja motornim vozilom. Nadalje, imenovanom je izdat prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja, dana 12.02.2024. godine, iz člana 130. stav 4., člana 64. stav 1., člana 33. stav 1. i člana 34. stav 1. ZOOBS-a na putevima u BiH sa novačnom kaznom od 340 KM i kaznenim bodovima, koji će istom biti uručen putem pošte (nije zatečen na adresi).

Ono što možemo zaključiti jeste da uprkos zabrani upravljanja motornim vozilom, Sud takvu zabranu nikada nije dostavio MUP-u KS, pa je Spahović zajedno sa ocem kažnjen sa 340 KM zbog nekorištenja pojasa, upotrebe mobitela, nepridržavanje ograničenja, zabrana i obaveza izraženih saobraćajnom signalizacijom.

Podsjećamo, Spahović je pred Općinskim sudom u Sarajevu u ljeto 2022. godine osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora jer je na području sarajevske općine Stari Grad, u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilo i vozeći brzinom većom od dozvoljene na pješačkom prelazu udario 16- godišnjeg Orhana Tanovića, nanijevši mu teške i po život opasne povrede.

(M.S.)

The post KAKO JE SPAHOVIĆ PROŠAO BEZ KAZNE ZA VOŽNJU AUTOMOBILOM? SUD NIKADA NIJE MUP-U DOSTAVIO… first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima