back to top

KĆERKA UBILA MAJKU, BACILA U ŠAHT, PA PRIČALA DA SE UDALA I OTIŠLA

Nju je ubila kćerka Divna, koja ju je tukla rukama i nogama, a potom udavila. Njeno tijelo je bacila u šaht u blizini kuće, a potom zatrpala ciglama, peskom i granjem. Zločin je otkriven kada je Daničina druga kćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da se duži vremenski period nije čula sa majkom.

Ubistvo se dogodilo sredinom januara 2021. godine, kada su se majka i tada 23-godišnja kćerka posvađale u porodičnoj kući u kojoj su zajedno živjele. Sukob je eskalirao i završilo se time što je Divna golim rukama ubila svoju majku, a potom njeno tijelo zatrpala u šahtu za vodu. Nakon zločina se pravila kao da se ništa nije desilo.

Potraga za Danicom počela je kada je njena druga kćerka Monika, koja živi u Leskovcu, policiji prijavila nestanak Danice i na društvenim mrežama počela da objavljuje da joj je majka nestala.

Ona je nestanak prijavila oko nešto više od mesec dana nakon ubistva, 1. marta. Sa majkom se nije često viđala, ali su se redovno čule, te je u njoj probudilo paniku to što joj se majka nije javila od 20. decembra. Mobilni telefon joj sedmicama nije bio dostupan.

Divna je sestri ispričala da se majka preudala i otišla, a onda joj se i ona sve rijeđe javljala, što je kod Monike probudilo dodatnu sumnju. Ona je, zbog toga što je njena sestra bila izuzetno hladna, slučaj nestanka je 1. marta prijavila policiji. Naknadno je od oca čula da su komšije pričale da su Danica i Divna dva meseca ranije imale žurstru raspravu.

Policija je počela da sumnja u to da je Divna razlog majčinog nestanka. Dodatnu pažnju privuklo je to što je ona, kada je počela potraga za njenom majkom, obrisala sve svoje naloge na društvenim mrežama.

Redovno je koristila platnu karticu svoje majke, što je policiji, nakon prijave nestanka žene, bilo sumnjivo, s obzirom na njenu priču da se majka udala i otišla.

LIČNE STVARI BACILA

Policija je tijelo, kasnije, pronašla 16. marta. Bilo je zakopano u šahtu za vodu u bašti porodične kuće, ispod gomile nabacanog pijeska i cigala. Divna je u policiji najprije insistirala na priči da joj se majka udala, a potom se slomila i priznala da je tokom svađe došlo do fizičkog obračuna, da je majku udarala rukama i nogama po tijelu i glavi, kao i da je tijelo bacila u šaht, a potom zatrpala.

Majčinu garderobu, fotografije i druge lične stvari nabacala je na gomilu nekoliko stotina metara u ataru.

Divna je uhapšena istog dana.

Prve komšije majke i kćerke su, dolaskom lijepog vremena, navodno osjetile neprijatan miris u posljednjih nekoliko sedmica prije pronalaska tijela, ali su posumnjali da je u blizini uginula neka životinja.

POSLATA U PSIHIJATRIJSKU USTANOVU

Viši sud je, uoči početka suđenja, od Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu primio prijedlog za izricanje mere bezbjednosti protiv okrivljene Divne Milošević, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo.

Mjera koja je predložena odnosila se na obavezno psihijatrijsko liječenje okrivljene i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Sud je kasnije prihvatio tu mjeru i ona se sprovodi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, dok je u presudi navedeno i da se na svakih devet mjeseci kontroliše stanje osuđene Divne.

(E.F. / Telegraf.rs)

The post KĆERKA UBILA MAJKU, BACILA U ŠAHT, PA PRIČALA DA SE UDALA I OTIŠLA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima