back to top

Kreator ChatGPT-a dobio otkaz – itportal.ba

U petak je Upravni odbor tvrtke iza ChatGPT-a donio neočekivanu odluku – smijenjen je izvršni direktor OpenAI-ja, Sam Altman, koji je za mnoge bio lice generativne umjetne inteligencije.

Honor Magic6 donosi 1″ Omnivision OV50K senzor

Ova promjena u rukovodstvu iznenadila je tehničku industriju, a glavna tehnološka direktorica OpenAI-ja, Mira Murati, preuzet će privremenu ulogu izvršne direktorice, dok će tvrtka provesti potragu za stalnim rukovoditeljem.

kreator chatgpt-a dobio otkaz - itportal.ba

Odluka o smjeni Sama Altmana rezultat je namjernog procesa revizije od strane upravnog odbora. U službenom priopćenju, OpenAI je izjavio da je Altman bio nesustavno iskren u svojoj komunikaciji s odborom, što je ometalo njegovu sposobnost izvršavanja odgovornosti. Greg Brockman, predsjednik i suosnivač OpenAI-ja, također je napustio tvrtku kao dio ovih promjena, objavivši svoj odlazak na platformi za razmjenu poruka X.

Najtanji i najlakši preklopni mobitel je HONOR Magic V2. Ima i najbolju bateriju

Ova neočekivana promjena u rukovodstvu zatekla je mnoge zaposlenike, koji su o njoj saznali iz interne poruke i bloga tvrtke za javnost. Sami Altman i Greg Brockman su saznali za odluku tek nekoliko minuta prije službene objave, što je izazvalo zbunjenost i šok. Brockman je na platformi X napisao da još uvijek pokušavaju shvatiti što se točno dogodilo, ali izrazio je vjeru u bolje stvari koje dolaze.


tekst3naslovna

Odbor tvrtke trenutno se sastoji od tri neovisna direktora koji nemaju udjela u OpenAI-ju te glavnog znanstvenika Ilye Sutskevera. Tvrtka nije odmah odgovorila na Brockmanove tvrdnje o razlozima njegovog odlaska.

kreator chatgpt-a dobio otkaz - itportal.ba

Samsung Galaxy A25 – početni model nije više kao prije

OpenAI, potpomognut milijardama dolara od Microsofta, započeo je s radom 2015. godine, a ChatGPT je lansiran u studenom 2022. godine. ChatGPT je postao jedna od najbrže rastućih softverskih aplikacija na svijetu, a regulatori su nastojali uhvatiti korak s napretkom u području umjetne inteligencije.


foreo akcija

tekst3sl1tekst3sl1

Sam Altman, koji je prethodno vodio Y Combinator, bio je ključno lice i zaštitni znak OpenAI-ja. Njegov odlazak ostavlja veliku prazninu u rukovodstvu tvrtke koja se smatrala jednim od predvodnika u području generativne umjetne inteligencije.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Na hitnom sastanku održanom u petak poslijepodne, Murati je pokušala smiriti zaposlenike, potvrdivši stabilnost partnerstva s Microsoftom. Tvrdila je da rukovoditelji Microsofta, uključujući CEO-a Satyu Nadellu, nastavljaju izražavati povjerenje u OpenAI i njegov tim.


tekst2sl1 1

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, bio je suosnivač OpenAI-ja, ali je napustio poziciju supredsjedavajućeg 2018. godine. Odlaskom Altmana i Brockmana, tvrtka se suočava s novim izazovima u održavanju svoje vodeće pozicije u području umjetne inteligencije.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

Sam Altman, nakon objave vijesti, izrazio je svoje zadovoljstvo provedenim vremenom u OpenAI-ju na platformi X. Nije dao dodatne komentare na zahtjeve za komentarima. Murati, koja je bila ključna osoba za lansiranje ChatGPT-a, preuzima privremenu izvršnu direktorsku ulogu, a tvrtka će provesti potragu za trajnim rukovoditeljem.


tekst3sl4

Unatoč ovom potresu u rukovodstvu, ostaje vidjeti kako će OpenAI odgovoriti na ove promjene i održati svoju poziciju u dinamičnom području umjetne inteligencije.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima