back to top

Lana Stanišić o svom liku u filmu “Udovac”: Iskustvo igranja uloge kćerke Izudina Bajrovića

Snimanje debitantskog filma “Udovac” Harija Šečića nedavno je završeno u Sarajevu nakon samo 13 dana, a glavnu ulogu igra Izudin Bajrović. Priča prati udovca, ali i društvene odnose unutar njega, a kćerku glavnog lika igra Lana Stanišić, koja ima svoj život i porodicu. Film je ostvarenje studentskih snova u kojem učestvuju i brojna imena bh. glumišta.

U razgovoru za “Avaz”, Lana je otkrila svoje oduševljenje saradnjom sa Izudinom Bajrovićem, kao i atmosferom na setu, te trenutnim angažmanima. Također, istakla je da je atmosfera bila radna, ali prijateljska, tokom kratkog trajanja snimanja filma.

Lana trenutno radi na emisiji “UzBuđenje” na Face TV-u i nekim digitalnim kampanjama koje su u planu. Kada je riječ o kinematografiji u BiH, ističe da se u regionu više snima i da je važno podizati svijest o važnosti podrške domaćoj kinematografiji.

… (ostatak teksta) …

U najljepšoj zemlji na svijetu, ovdje vidim sebe u budućnosti, jer ne mogu zamisliti započeti život van granica BiH. Tu sam svoja i ne osjećam potrebu za promjenom.

Da niste to što jeste, šta biste bili?

– Mislim da smo kao bića kontinuirana promjena, sazrijevanje, svjesnost i odlazak u nove životne faze. Život je prilika da se kreiramo i radimo ono što nas ispunjava, i to je ono što je meni važno. Učim biti ono što želim i nema tačnog odgovora na to pitanje.

Gdje se vidite u budućnosti?

– U najljepšoj zemlji na svijetu, ovdje.

Da li bi ste nekad mogli zamisliti da započnete život van granica BiH?

– Ne. Nikad nisam osjetila potrebu da napustim svoju zemlju. Ovdje je moj dom i osjećam se svoja.

LANA STANIŠIĆ O ULOZI U FILMU “UDOVAC”: Kako je biti kćerka Izudina Bajrovića Express.


Izvor: ( express.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima