Magoda i Krstić ugostili Sanjina Pehlivanovica, viceprvaka svijeta u bilijaru – 033.ba

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić ugostili su najboljeg bosanskohercegovačkog igrača bilijara i viceprvaka svijeta u bilijaru Sanjina Pehlivanovića.

Dvadesetdvogodišnji Saralija nedavno je postigao najveći uspjeh karijere, osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Klagenfurtu, u disciplini “osmica”.

Ovom prilikom, ministar Magoda i Danijela Kristić čestitali su Pehlivanoviću na rezultatima, izražavajući želju da postigne još mnogo značajnih sportskih uspjeha u budućnosti.

– Ovo je zaista veliki uspjeh u Sanjinovoj karijeri. Ponosni smo što imamo ovako uspješnog igrača bilijara, koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja na međunarodnom nivou. Bilijar je sport koji nije u dovoljnoj mjeri razvijen u našoj državi, ali bez obzira na to, Sanjin je uz veliki trud i odricanje napravio sjajne rezultate. Ponosni smo i sretni što smo podržali rad ovako mladog i talentiranog sportiste, no moramo svi zajedno raditi više na popularizaciji ovog sporta u našoj državi – rekao je ministar Magoda, poručivši kako će Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo uvijek podržavati mlade talente i vrhunske sportiste, kao što je Sanjin Pehlivanović.

Pehlivanović se zahvalio na prijemu i podršci, izraživši želju da se u Sarajevu u narednom periodu organizuje međunarodni turnir u bilijaru, što bi doprinijelo popularizaciji ovog sporta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima