back to top

Manifestacija “Dani Turske” u Općini Novi Grad Sarajevo: Vikend ispunjen kulturom, muzikom i zabavom

Ovog vikenda, Općina Novi Grad Sarajevo biće domaćin bogate kulturne manifestacije “Dani Turske”, koja će se održati u centru “Safet Zajko”.

Manifestacija je na rasporedu 11. i 12. maja 2024. godine, od 12:00 do 19:00 sati, a posjetioci će imati priliku uživati u raznovrsnim aktivnostima koje prikazuju bogatstvo turske kulture.

Manifestacija “Dani Turske” ima za cilj promoviranje turske kulture kroz gastronomiju, muziku i umjetnost.

Posjetioci će imati priliku da degustiraju autentičnu tursku kuhinju.

Jedan od glavnih događaja je koncert popularnih izvođača Zejda Šote i Arslanbega Sultanbega, koji će se održati 11. maja u 19:00 sati.

Također, planirani su i drugi koncerti, uključujući nastupe Latifa Močevića i Mravka Travka, kao i koncert studenata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Za djecu je organizovan niz zabavnih aktivnosti uključujući trampoline, tobogane, maskote, kao i edukativne i zabavne igre poput potezanja konopca, trke u vrećama, i tradicionalne igre poput mangale i šaha. Dodatna atrakcija za najmlađe bit će projekcija crtanog filma u multimedijalnoj sali.

Manifestacija “Dani Turske” ne samo da obogaćuje kulturnu ponudu Sarajeva, već i jača veze između Bosne i Hercegovine i Turske, promovišući međusobno razumijevanje i saradnju.

Za više informacija o detaljnom programu i rasporedu događaja, možete pratiti na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i X @yeesaraybosna.

Manifestaciju organizuju Yunus Emre Enstitusu, Općina Novi Grad Sarajevo, T.C. Kültür Ve Turizm Bakanliği i Saraybosna.

U nastavku pogledajte detaljan plan i program aktivnosti.

manifestacija "dani turske" u općini novi grad sarajevo: vikend ispunjen kulturom, muzikom i zabavom
Manifestacija "Dani Turske" u Općini Novi Grad Sarajevo: Vikend ispunjen kulturom, muzikom i zabavom

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima