back to top

Međunarodni fudbalski turnir “Sarajevo Trophy” okupit će oko 3.000 djece iz devet zemalja

Međunarodni fudbalski turnir “Sarajevo Trophy” će se održati od 20. do 23. juna 2024. godine kao dio manifestacije “Novogradski dani 2024”, koju organizuje “Akademija fudbala Sparta”.

Središnje mjesto turnira bit će nedavno obnovljeni stadion Otoka, gdje je Općina Novi Grad Sarajevo finansirala postavljanje umjetne trave i rasvjete. Pored toga, utakmice će se održavati i na terenima u Centru “Safet Zajko” i na Grbavici, zbog velike zainteresiranosti i veličanstvenosti turnira.

Ovo takmičenje će okupiti najbolje mlade fudbalere iz Europe i regije, pružajući im priliku za visokokvalitetno takmičenje i upoznavanje sa gostoprimstvom glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Turnir je namijenjen djeci uzrasta od osam do četrnaest godina, koji će se takmičiti u sedam različitih kategorija. Ovogodišnje “Sarajevo Trophy” će ugostiti oko 3.000 djece iz devet zemalja: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Cilj turnira je promovisanje i razvoj fudbala među mladima, kao i isticanje turističkih i kulturnih znamenitosti Kantona Sarajevo. Kroz sportske aktivnosti i takmičenja, turnir doprinosi kulturnoj razmjeni i jačanju prijateljstva među učesnicima iz različitih zemalja.

Pored uzbudljivih fudbalskih utakmica, učesnici i posjetioci će imati priliku uživati u raznovrsnom programu koji obuhvata turističke ture, kulturne događaje i specijalne radionice. Nagrade će biti dodijeljene najboljim ekipama i pojedincima, kako bi se podstakao sportski duh i prepoznavanje izuzetnih talenata.

Posebno ističemo dodjelu nagrade za najboljeg odbrambenog igrača turnira, u čast Farisu Pendeku, bivšem članu škole fudbala “Lokom” i “Top gol”, prethodnicima Akademije fudbala “Sparta”. Ova prestižna nagrada, koja će biti dodijeljena samo jednom igraču, nosit će ime Farisa Pendeka.

Ovogodišnji turnir također obilježava 11 godina postojanja Akademije fudbala “Sparta”, čime ovaj događaj postaje još značajniji za učesnike i organizatore.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala i sporta da dođu i podrže mlade fudbalere, uživaju u vrhunskom fudbalu i doprinesu stvaranju nezaboravne atmosfere.

PRESS OPĆINE


Izvor: ( www.novigradsarajevo.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima