back to top

Ministar Adnan Šteta objavio fotografije kako teku radovi na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je u utorak, 14. maja, radove na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće.

Rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva saobraćaja KS. Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta ranije je iskazao zadovoljstvo zbog raspisivanja javnog poziva pa početka radova prema Vogošći, nakon višedecenijskog čekanja. 

“Prije rata Vogošća je bila spojena sa centrom Sarajeva trolejbuskom mrežom. Naša odluka je bila da uradimo sve što je u našoj moći da ponovo omogućimo povezanost, ne razmišljajući o razlozima, zašto to nije urađeno svih ovih godina.

Jedan od njih je i ovaj, zbog kojeg sam izuzetno zadovoljan što se trolejbus vraća u Vogošću nakon 30 godina“, kazao je ministar Adnan Šteta.

Ministar Šteta je u utorak, 14. maja, objavio i najnovije fotografije. Njegovu objavu na facebooku prenosimo u cijelosti:

Radno je na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće. Obišao sam radove na dionici od Jezera do naselja Šip gdje se izvode…

Posted by Adnan Šteta on Tuesday, May 14, 2024

Radno je na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće. Obišao sam radove na dionici od Jezera do naselja Šip gdje se izvode radovi na polaganju napojnih kablova. Do sada je položeno četiri kilometra kablova.

Trolejbuska mreža je uništena tokom rata i obnavlja se prvi put nakon tog perioda”, napisao je ministar Adnan Šteta.

Više o ovoj posjeti i do sada urađenim radovima na ovom kapitalnom projektu možete pročitati na linku OVDJE.

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Europske investicione banke.

Izvođač radova je Yapi Merkezi, podizvođač kompanija Step, a nadzor nad radovima vrši Ipsa institut.

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima