Ministar Konaković susreo se s generalnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s generalnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Muhammadom bin Abdulkarim Al-Issaom.

Ministar Konaković poželio je generalnom sekretaru srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja je mjesto susreta Istoka i Zapada, zemlju koja širi vrijednosti tolerancije i suživota, te bogatstva koje proizlazi iz različitosti. Naveo je da je ponosan na evidentne pozitivne pomake kroz sve vidove saradnje s istočnim zemljama koje su dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine.

Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta Muhammed bin Abdulkarim Al-Issa naveo je da mu je izuzetno drago što je posjetio Bosnu i Hercegovinu te dodao koliko cijeni doprinos koji Bosna i Hercegovina pruža svijetu kroz objašnjenje šta je tolerancija jer o toleranciji govori djelima, a ne samo riječima.

Razgovarano je o značaju evropskog i NATO puta za Bosnu i Hercegovinu, njene građane i ekonomiju, šansi za daljnji razvoj zemlje, otvaranje perspektive i uopšte prostora za velike investicije u budućnosti.  

avaz.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima