Sastojci:
- 125 g putera
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- jedna supena kašika jabukovog sirćeta
- 5 ravnih kašika griza
- 3 čaše brašna
- malo oraha
Agda:
- 800 ml vode
- 800 g šećera
- limun
Priprema:
Rastopiti puter i dodati ulje i jogurt. Zatim dodati jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve dobro izmiješati i dodati griz i brašno, prašak za pecivo, te umijesiti glatko tijesto.
Odgriješiti malo tijesta, zamijesiti ga i napuniti orasima, a zatim koristeći rešetku napraviti šare na hurmašicama.
Staviti u pleh i peći na 200 stepeni Celzijusa otprilike 20 minuta.
Preliti agdom od vode, šećera i limuna.
BONUS VIDEO:
Ovaj recept za turske hurmašice je idealan za danas! Objavljeno na Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )