back to top

Naša stranka reagovala na skraćivanje časova u KS zbog ramazana: “Ministarstvo napravilo veću štetu svima”

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo dalo je saglasnost školama da zbog posta tokom ramazana mogu skratiti trajanje časova u drugoj smjeni.

Tim povodom reagovala je Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Prošle godine smo također problematizirali sličnu odluku i zaista je razočaravajuće da Ministarstvo nije od tada ništa promijenilo. Skraćenje je došlo u jeku učeničke borbe za bolji prosjek, te ispitivanja i ocjenjivanja kada su potrebne što duže pripreme za savladavanje gradiva”, kazala je Bešlija.

Zastupnica Naše strane tvrdi da je Ministarstvo napravilo veću štetu svima, uključujući i postače u želji da izađe u susret jednoj grupaciji učenika i nastavnika.

Za ovu odluku nisu se pitali roditelji, niti su nastavnici predstavili roditeljima i učenicima na koji će se način odvijati nastava ili nadoknaditi propušteno vrijeme uzrokovano skraćenjem časova mjesec dana u kontinuitetu. Postoji bezbroj drugih načina da se postačima olakša a Ministarstvo je našlo onaj koji dodatno sve uznemirava i svima otežava”, mišljenja je Bešlija.

Bešlija je kazali da “treba imati u vidu da nijedan drugi kanton nije donio ovakvu odluku pa se postavlja i pitanje s kim se sarajevsko ministarstvo obrazovanja poredi i kakve standarde primjenjuje kad donosi ovakve odluke“.


sarajevskasehara.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima