back to top

NOVI DETALJI NESTANKA MLADE ŽENE: MUŽ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF I RASPRODAO IMOVINU

Zajednička istraga španske nacionalne policije i FBI-ja o slučaju nestale žene koja je, prema indicijama, oteta iz svog stana u Madridu noći 2. februara, otkrila je tragove kriminalne aktivnosti, zbog čega je slučaj prebačen na sud za nasilje nad ženama.

Njen suprug David, od kojeg je pokušavala da se razvede i koji je takođe njen partner u tehnološkoj firmi u Floridi, odbio je da prođe poligrafski test ili detektor laži koji mu je ponudila američka federalna agencija, tvrde izvori upoznati sa istragom, za CASO ABIERTO, kanal za istraživanje i događaje španskog medijskog konglomerata Prensa Ibérica.

novi detalji nestanka mlade žene: muž odbio da ide na poligraf i rasprodao imovinu
NOVI DETALJI NESTANKA MLADE ŽENE: MUŽ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF I RASPRODAO IMOVINU

Ana Marija, žena američkog porijekla od 40 godina, preselila se u Madrid krajem 2023. godine. Angažovala je advokata u Floridi, gdje je živjela, kako bi započela postupak razvoda od svog muža, sa kojim je bila u braku 13 godina i s kojim je osnovala veoma uspešnu tehnološku kompaniju. 2. februara je neko došao u njen stan u Madridu i, prema glavnoj hipotezi istražitelja, prisilno je odvedena.

U stanu su ostale sve stvari žene osim njenog mobilnog telefona i tableta. Sutradan, dvije njene prijateljice primile su poruke na engleskom i španskom jeziku u kojima im je saopštila da je upoznala osobu i da odlazi s njim na nekoliko dana na imanje u blizini Madrida, ali sa veoma lošim mobilnim signalom.

Ni prijateljice, ni porodica, ni istražitelji ne vjeruju da je te poruke zaista napisala Ana Marija, već da ih je napisao njen otmičar, vjerovatno kako bi dobio vrijeme za bjekstvo.

Nekoliko sati prije nestanka, muškarac koji je nosio kacigu skrivajući svoje lice, poprskao je sprejom kamere sigurnosnog sistema interfona i lifta na ulazu u zgradu gdje je Ana Marija živjela, piše El Periodico.

novi detalji nestanka mlade žene: muž odbio da ide na poligraf i rasprodao imovinu
NOVI DETALJI NESTANKA MLADE ŽENE: MUŽ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF I RASPRODAO IMOVINU

15 miliona dolara

Istraga je obuhvatila mali krug prijatelja koje je Ana Knežević stekla u Madridu nakon dolaska. Takođe, istraživalo se da li je mogla upoznati nekoga neposredno prije nestanka. Njena porodica prijavila je slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama. Prije toga, kontaktirao je Anin muž, koji je rekao da ništa ne zna o tome gdje se nalazi njegova supruga i partnerka u kompaniji, koja ima imovinu procjenjenu na oko 15 miliona dolara.

Tada se FBI pridružio istrazi kako bi pokušao da pronađe Anu i predložio mužu, prema izvorima iz slučaja, da se podvrgne poligrafskom testu, što je on navodno odbio. Poligrafski test je priznat u nekim saveznim državama, poput Floride, gdje je Ana živjela, ali osumnjičeni ili bilo koja osoba od interesa u slučaju mora dobrovoljno pristati da se podvrgne istom.

Prodaja imovine

Federalni američki policajci takođe su otkrili da je veliki dio imovine kompanije Anu Marije i njenog supruga prodat u posljednje vrijeme, neke čak nakon nestanka žene.

Muž nestale je angažovao advokata koji, u izjavama datim raznim američkim medijima, ističe njegovu nevinost i tvrdi da je on bio u Srbiji, svojoj zemlji porijekla, kada je njegova žena nestala. Što se tiče prodaje imovine, advokat tvrdi da je to dogovoreno sa ženom prije nekoliko mjeseci, prenosi Blic.

The post NOVI DETALJI NESTANKA MLADE ŽENE: MUŽ ODBIO DA IDE NA POLIGRAF I RASPRODAO IMOVINU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima