back to top

Objavljen dokument ‘Budžet za građane KS’ na web stranici Ministarstva finansija

Iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo obavještavaju da je na zvaničnoj stanici ovog ministarstva objavljen dokument Budžet za građane Kantona Sarajevo.

Dokument je dostupan na https://mf.ks.gov.ba/node/4513 i u njemu su detalji o budžetu i informacije o raspodjeli sredstava.

Sve zainteresovane građanke i građani mogu pristupiti dokumentu i informisati se o planiranim aktivnostima i troškovima.

Ministar Afan Kalamujić je objasnio da je Budžet Kantona Sarajevo kompleksan dokument i često nije lako razumljiv građanima, te ovakvim pristupom Ministarstvo finansija želi da ga na što jasniji način približi javnosti i građanima Kantona Sarajevo.

“Kroz ovaj dokument smo željeli da jasno prikažemo izvore finansiranja, kredite te način raspodjele troškova. Predstavili smo i nadležnosti Kantona Sarajevo, kao i prioritete za koje se Vlada u 2024. opredijelila. Nadamo se da će ovaj dokument probuditi kod građana želju za aktivnijom ulogom u budžetskim procesima, ali i kvalitetnijem upravljanju finansija Kantona Sarajevo”, istakao je ministar Kalamujić.

Pozvao je građane da posjete stranicu Ministarstva finansija KS i pregledaju “Budžet za građane”.

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima