back to top

Ona ne postoji, zarađuje ogromne novce i ima 110.000 pratitelja!

Aitana Lopez, poznata i kao Fit Aitana, na Instagramu je tek četiri mjeseca, ali već ima preko 110.000 pratitelja i zarađuje preko 4.000 dolara mjesečno. Pa, nije tako loše za ovu damu… ali postoji caka! …

Kvaka je u tome što ova ženska osoba (sa slike) Aitana Lopez aka Fit Aitana, ne postoji! Virtualni modeli prisutni su već nekoliko godina, a pojava umjetne inteligencije samo ih je učinila realističnijima i popularnijima!

Jedna istaknuta predstavnica ovog novog vala digitalnih influencera pokretanih umjetnom inteligencijom je Aitana, slatka ružičasta manekenka iz Barcelone koja je uspjela privući preko 100 tisuća pratitelja u samo nekoliko mjeseci.

Objavljuje samo svoje fotografije, budući da video vjerojatno čini njen digitalni oblik previše očiglednim, ali svaka njezina fotografija skupi desetke tisuća lajkova i stotine komentara. Njegova popularnost pretvorila se u stabilan mjesečni prihod za njegove kreatore, koji tvrde da zarađuju više od 4000 eura mjesečno!

Aitana López zamisao je komunikacijske agencije The Clueless sa sjedištem u Barceloni, čija je uprava odlučila ulagati u virtualne modele zbog visokih troškova povezanih s korištenjem stvarnih modela, poput troškova putovanja i smještaja.

Aitana, s druge strane, može biti bilo gdje i bilo kada, a iako je trošak njezine kreacije bio visok, već je počela zarađivati.

Clueless otvoreno prodaje svoje usluge na svojoj web stranici, dopuštajući klijentima da koriste njegove modele generirane umjetnom inteligencijom u marketinške svrhe, a Aitana je očito veliki hit.

Ne samo da je atraktivna, već se agencija pobrinula da njezin izgled, modni stil i cjelokupna osobnost odgovaraju današnjim online trendovima, čime su joj osigurali popularnost na platformama društvenih medija poput Instagrama. U samo četiri mjeseca već ima preko 110.000 pratitelja na popularnoj društvenoj mreži.

Jedna od stvari koja izdvaja Aitanu od svih ostalih modela generiranih umjetnom inteligencijom koji su u posljednje vrijeme preplavili društvene mreže je njezin ljudski izgled. Neke AI platforme mogu proizvesti zapanjujuće ljudske modele, ali problem je što većina izgleda besprijekorno, odajući ih kao digitalne kreacije.

Clueless se zapravo trudi dodati fizičke nedostatke Aitani. Ponekad dodaju bore, drugi put čine da izgleda kao da nije očešljala kosu, a sve kako bi izgledala i imala stvarne ljudske sličnosti kako bi izgledala ljudskije, jednostavno rečeno.

“Radimo ih još gore kako ne bi ispali tako savršeni. AI uspijeva na besprijekornim slikama, mi radimo suprotno! Kao prvo, ne ostavljamo kožu tako glatkom. Da vam pokažemo fotografiju koja dolazi od umjetne inteligencije, znali biste da ta koža ne postoji.” izjavila je ekipa Clueless

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

ona ne postoji, zarađuje ogromne novce i ima 110.000 pratitelja!ona ne postoji, zarađuje ogromne novce i ima 110.000 pratitelja!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima