back to top

OŠ „Sokolje“ pobjednik takmičenja „Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika novogradskih osnovnih škola“

U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo održana je Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva novogradskih osnovnih škola.

Na takmičenju je učestvovalo 580 učenika iz četrnaest osnovnih škola sa područja općine Novi Grad Sarajevo, a ocjenjivačkoj komisiji predstavili su se sa po jednom muzičkom izvedbom.

Ove godine najbolji su bili učenici OŠ „Sokolje“ koji su izveli numeru Kemala Montena „Sarajevo ljubavi moja“. Drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Meša Selimović“ koji su se predstavili izvedbom „Za Bosnu zajedno“, dok su treće mjesto osvojili učenici OŠ „Umihana Čuvidina“ sa ineterpretacijom „Zemljo moja“. Pobjednici Revije kulturno – umjetničkog stvaralaštva plasirali su se na kantonalno takmičenje koje će se održati u maju ove godine.

Učenici su se na takmičenju predstavili sa muzičkim izvedbama uz instrumentalnu pratnju, a u reviji je učestvovalo  četrnaest osnovnih škola sa područja naše općine: Učenici OŠ „Aleksa Šantić“ predstavila se izvedbom „Mostovi Mostara“, OŠ „Avdo Smailović“ izvedbom „Moj je život moja pjesma“, a učenici osnovnih škola „Skender Kulenović“ i „Osman Nakaš“ izveli su muzičku interpretaciju „Pjevat ćemo šta nam srce zna“, dok su učenici OŠ „Osman Nuri Hadžić“ izveli pjesmu „Pjevaj Bosno“.

Učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” predstavili su se izvedbom tradicionalnog natpjeva “Urodile žute kruške”. Osnovna škola „Aneks“ predstavila se izvedbom numere „Jedna jedina“, a OŠ „Behaudin Selmanović“ „Zemljo moja“.

Muzičku interpretaciju „Najljepša je zemlja moja“ izveli su učenici OŠ „Džemaludin Čaušević“, a učenici OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ „Da sam ja netko“. „Makedonsko devojče“ otpjevali su učenici  OŠ „Ćamil Sijarić“.

U ocjenjivačkoj komisiji bili su profesor Munir Mešanović, profesorica Alma Karić i profesorica Lamija Hasković.

PRESS OPĆINE


www.novigradsarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima