back to top

Osmanović održao radni sastanak s predstavnicima Udruženja 1. slavna viteška brigada

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović, sastao se danas s predstavnicima Udruženja 1. slavna viteška brigada, Mehemedom Cerom i Nusretom Aganovićem. Povod današnjeg sastanka bio je razgovor o dosada realizovanim projektima ovog udruženja koje, kako je naglašeno, radi izuzetan posao u promociji kulture sjećanja u Sarajevu.

”Zahvaljujem se Udruženju 1. slavna viteška brigada na empatiji i istrajnosti koju njeguju kako bismo se zajednički prisjećali bitnih datuma i ličnosti iz perioda agresije na našu domovinu. Kako i dosada, mi ćemo nastaviti podržavati takve projekte, koji sve nas sjećaju na naše heroje, te slave našu slobodu”, poručeno je iz Ministarstva.

Predstavnici Udruženja kazali su danas kako je nesebična podrška od strane resornog ministra, vjetar u leđa ka još boljem i prosperitetnijem radu. 

Kroz brigadu je prošlo 7.000 boraca, a na njenom ratnom putu 624 pripadnika ugradilo je živote u temelje slobodne BiH. Više od 2.000 pripadnika teže je ili lakše ranjeno, a 71 pripadnik je dobio najveće ratno priznanje “Zlatni ljiljan”.

www.tvsa.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima