back to top

Osuđen Kenan Crnkić, bivši direktor ZZO KS

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Kenana Crnkića, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine ne počini novo krivično djelo i nadoknadi štetu Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u iznosu od 39.859,25 KM.

Crnkić se tereti da je tokom 2015. godine kao direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, bez saglasnosti Upravnog odbor učlanio Zavod u međunarodnu asocijacijaciju “Centar za transatlantske odnose Sais” na Univerzitetu Johns Hopkins.

Nakon toga je na ime članarine, prema njegovom nalogu, izvršena isplata s računa Zavoda u iznosu od 39.859 KM u korist međunarodne asocijacije, iako trošak nije bio predviđen Finansijskim planom, niti je za to imao saglasnost Upravnog odbora koji donosi Finansijski plan. Na taj način je oštetio Zavod za navedeni iznos.

avaz.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima