back to top

OTKRIVEN RAZLOG STRAVIČNOG POSTUPKA DJEČAKA? EVO ZAŠTO JE SJEKIROM ZAKLAO 12 JANJADI

Jeziv slučaj, podsjetimo, otkriven je prije dva dana kada je vlasnik janjaca ušao u tor gdje su mu bile životinje i zatekao krvoproliće. Šokirani vlasnik ovaca jezivi prizor snimio je kamerom mobilnog telefona i podijelio na društvenim mrežama gdje je između ostalog naveo da je to uradio dječak od samo 13 godina.

– Mi smo šokirani šta je dječak uradio! Niko od nas ne može da povjeruje da je neko sposoban da uopšte i pomisli da pokolje životinje, jer mu se nešto ne sviđa. Navodno, vlasnik ovaca zamolio je dječaka da mu izvede janjad na pašu, ali dječak to nije želio da uradi – navodi komšinica vlasnika ovaca za Kurir i dodaje:

otkriven razlog stravičnog postupka dječaka? evo zašto je sjekirom zaklao 12 janjadi
OTKRIVEN RAZLOG STRAVIČNOG POSTUPKA DJEČAKA? EVO ZAŠTO JE SJEKIROM ZAKLAO 12 JANJADI

– Maloljetnik koji godinama sa porodicom živi kod vlasnika ovaca i njegove supruge ljutito je otišao u tor, koji se inače nalazi u dvorištu stare kuće vlasnika ovaca. To imanje nalazi se nekoliko ulica dalje. Vlasnik ovaca na kredit je kupio novu kuću i zajedno sa dječakovom porodicom prije godinu dana se preselio u novi dom.

Prema navodima komšija, vlasnik ovaca iako ima radnika koji mu brine o ovcama, ovog puta tražio je pomoć od dječaka.

– Vjerovatno je na putu do tora bjesnio, nije znao kako da odbije “zadatak”. Navodno, u dvorištu je našao sjekiru, ušao unutra i počeo da ubija jedno po jedno janje – kaže sagovornik i dodaje:

– Svih 12 janjadi koji su u tom trenutku bili u toru, ubijeni su sjekirom. Krvi je bilo na sve strane, kažu da je bio krvav do lakata nakon što je izašao iz tora. Sve to što je uradio, zaista djeluje zastrašujuće. Njegov otac je teško bolestan i ne zna jadan čovjek šta ga je snašlo…

Vlasnik ovaca, prema riječima komšija, bio je veoma human i primio je porodicu dječaka prije nekoliko godina, brinuo je o njima. Toliko ih je zavolio da im nije dozvolio da ostanu u staroj kući nakon što je on kupio i uselio se u novu, već su i oni s njima došli u novi i topliji dom. Kako dalje navode komšije, ova porodica je prošla golgotu, jer je majka ostavila sedmoro djece i otišla.

Inače, rođeni brat dječaka koji je pobio janjad osuđen je na 13 godina zatvora jer je silovao njihove dvije sestre, koje su te 2018. godine imale pet i 15 godina. Naime, jezivi incest otkriven je kada je psiholog vršačke škole primijetio i posumnjao da je starija djevojčica seksualno zlostavljana. Psiholog je svoje sumnje podijelio sa Centrom za socijalni rad, a o tome je obaviještena i policija.

– Djevojčice su poslate na lejkarski pregled gdje je utvrđeno da su silovane – podsjeća izvor i dodaje da je potom uhapšen, a Viši sud u Pančevu mu je odredio višegodišnju kaznu zatvora za to krivično djelo.

The post OTKRIVEN RAZLOG STRAVIČNOG POSTUPKA DJEČAKA? EVO ZAŠTO JE SJEKIROM ZAKLAO 12 JANJADI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima