back to top

OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO RIJEŠITI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić

Prošlo je dva i po mjeseca od kada su stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca krenuli u potragu za Danka Ilić (2) u okolini Bora, zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević. Još uvijek se čeka analiza DNK sa dlake pronađene u službenom vozilu osumnjičenih.

Veliki dio terena u Boru i okolini je pretražen, ali nema tragova koji ukazuju gdje bi se tijelo djeteta moglo nalaziti.

Svi prikupljeni podaci, kao i mogući materijalni dokazi, poput alata iz kuće osumnjičenih i drugih predmeta pronađenih na terenu, poslati su na analizu kako bi policija dobila nove informacije o lokaciji tijela Danke Ilić.

„Iz službenog vozila JKP „Vodovod“ vještačeno je preko 500 tragova. Čeka se analiza sa Biološkog fakulteta, tačnije analiza dlake, ali problem je što nema korijena koji je ključan za potvrdu DNK“, navodi sagovornik iz tužilaštva.

Postoji mogućnost da će se uskoro ponovo ispitivati određeni svjedoci, ali i jedan od osumnjičenih.

„Vjerovatno će se opet ispitati dva, tri svjedoka i osumnjičeni Srđan Janković, jer tužilac koji vodi istragu ima dodatnih pitanja. Traga se za tijelom djeteta kada se pojave nove informacije, obično iz čaršije, koje se često pokažu kao neistinite“, navodi sagovornik.

Prema njegovim riječima, tužilaštvo i policija imaju rok od šest mjeseci od hapšenja da dokažu sumnje, što znači da im je ostalo nešto više od tri mjeseca. U suprotnom, osumnjičeni Dragijević i Janković mogu biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u zakonskom roku predviđenom za pritvor, dokazi moraju biti prikupljeni kako bi ukazivali na krivicu osumnjičenih.

Podsjetimo, osumnjičeni radnici JKP „Vodovod“ Janković i Dragijević su bili na radnom zadatku 26. marta kada je nestala dvogodišnja Danka. Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju, odakle ju je kasnije izmjestio sa ocem i bratom, što se sumnja, na drugu lokaciju.

Prošle sedmice, osumnjičeni Janković je dao izjavu u tužilaštvu nakon dva mjeseca šutnje.

„Janković je potvrdio da je bio u Banjskom polju sa kolegom Dragijevićem, ali negirao je da je vidio Danku Ilić ili da ju je udario automobilom. Također, negirao je krivično djelo koje mu se stavlja na teret“, kaže izvor.

Potraga za Danka Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je majka prijavila nestanak. Nakon snimka iz Beča koji je podsjetio na Danku Ilić, potraga se proširila na Austriju, ali je kasnije utvrđeno da dijete sa snimka nije Danka Ilić. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio da je Danka ubijena, da su dvije osobe privedene i priznale zločin.

Tijelo djeteta još uvijek nije pronađeno.

(Nova)

Objava OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO DA RIJEŠI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima