back to top

OVO SU 3 VRSTE NAMIRNICA KOJE RESETIRAJU CRIJEVA: STRUČNJACI TVRDE DA NEMA ZDRAVIJEG OD OVOGA

Prebiotičke namirnice

Julia Chebotar, nutricionistica, navela je neke od najboljih prebiotičkih namirnica koje možete jesti kako biste resetirali crijeva i skinuli višak masnoće.

Otkrila je da su banane, poriluk i šparoge samo neki od mnogih primjera prebiotičke hrane koju možete konzumirati, a koja može pomoći u mršavljenju i poboljšati zdravlje crijeva.

Ona dalje objašnjava da prebiotici potiču rast i aktivnost korisnih crijevnih bakterija. Uravnotežen i raznolik crijevni mikrobiom povezan je s poboljšanom probavom, imunološkom funkcijom i smanjenju upala, a sve je to važno za cjelokupno zdravlje i kontrolu tjelesne težine.

Optimalno uravnotežen crijevni mikrobiom može poboljšati asimilaciju vitalnih hranjivih tvari, potencijalno dovodeći do poboljšanog metabolizma i boljeg osjećaja općeg zdravlja.

  • Nezrele banane su dobar izvor otpornog škroba, vrste prebiotičkih vlakana. Mogu se dodati u smoothije ili uživati ​​kao međuobrok. Poriluk sadrži inulin, snažno prebiotičko vlakno. Dodajte ga juhama, varivima ili kao ukras jelima. Šparoge su ukusan izvor prebiotičkih vlakana. Uživajte ih kuhane na pari, pečene ili u salatama – napominje Chebotar.

Uključivanje prebiotika u prehranu može biti iznimno jednostavno i praktično. Mnoge uobičajene namirnice prirodno su bogate prebiotičkim vlaknima, poput onih koje je spomenula Chebotar. Uključivanjem ove hrane u svoje dnevne obroke, možete bez napora potaknuti rast korisnih crijevnih bakterija, podupirući ne samo vaše probavno zdravlje, već i vaše ciljeve upravljanja težinom.

Zaključuje ponavljajući da su prebiotičke namirnice vrijedne i za zdravlje crijeva i za potencijalne prednosti mršavljenja. Međutim, oni bi trebali biti integrirani u dobro zaokruženu prehranu koja uključuje niz cjelovitih namirnica. Jednako važno, postupno ih uvođenje u vašu prehranu ključno je kako biste svom crijevnom mikrobiomu dali vremena da se prilagodi i napreduje.

(Story)

OVO SU 3 VRSTE NAMIRNICA KOJE RESETIRAJU CRIJEVA: STRUČNJACI TVRDE DA NEMA ZDRAVIJEG OD OVOGA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima