PEKARSKI TRIK DA HLJEB I PECIVA OSTANU MEKANI DANIMA

Rijetki su ljudi koji ne vole da jedu ukusna peciva i hljeb, pogotovo kada su svejži i mekani. Sa druge strane, kada obajate, stvrdnu se i počnu da se mrve, više nam nisu tako lijepi privlačni.

Ali šta ćemo sa domaćim tijestom koje smo se potrudili da napravimo, a sada nam se više ne sviđa jer je brzo obajatilo?

Postoji sjajan trik da produžite svežinu testa, a koriste ga pekari kako bi im proizvodi što duže bili mekani i ukusni.

Reč je o dodavanju jednog sastojka u tijesto.

„Samo dodajte kašiku meda u tijesto i kifle, lepinje i hljeb će dugo ostati svježi i neće se mrviti“, kaže profesionalni kuvar iz Haggis Pub & Kitchen.

Isprobajte ovaj trik već sledeći put kada budete mijesili tijesto.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima