Piletina spremljena na poseban način

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za piletinu koji vam može poslužiti kao ideja za današnji ručak.

Piletina – sastojci:

pileće grudi ili bataci
2 kasičice kisele pavlake
50 gr listova sira
100 gr sunke ili suvog vrata
50 gr rendanog sira
malo suvog začina
ml. biber
2 čena bijelog luka
ulje
malo slatke paprike mljevene
1 kašičica soja sosa

Piletina – priprema:

Meso duboko zasijecite do kraja bez presjecanja na kraju. Pospite suvim začinom i mljevenim biberom.

Premažite pavlakom i u svako parče nasjeckajte po čen bijelog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim dijelom mesa.

Meso odozgo zasijecitie nožem. U činiju sipajte ulje, dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednačite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja.

Pecite na 200 stepeni C oko 45 – 50 minuta da lijepo porumeni ako treba i duže. Prohlađeno sijecite. Serviranjte uz krompir pire. Pravi delikates kao iz restorana.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima