back to top

Podvodna kamera malih dimenzija i povoljne cijene

Kada je napravljena prva kamera 1826. godine i slikana prva fotografija, bilo je teško zamisliti da će u budućnosti kamere stati u džep i snimati nevjerojatno kvalitetne videe. Podvodna kamera je danas normalna stvar, omogućavajući svakome da snima pod vodom. Sportske kamere su postale veoma popularne zbog svojih malih dimenzija i kvalitetnih fotografija.Podvodna kamera je svaka kamera koja može roniti bez oštećenja, a kao jeftiniju opciju od vodootporne kamere, proizvođači nude vodootporna kućišta za kamere.

Što je podvodna kamera?

Video kamera je kamera koja snima video elektroničkim putem, a podvodna kamera je kamera koja ne propušta vodu, ili jer je u kućištu ili jer je vodonepropusna. Sportske kamere su danas najpopularnije vrste kamera, a većinom svoje popularnosti duguju Go Pro kamerama koje su preuzele tržište. Ni Go Pro kamere niti druge sportske kamere nisu vodootporne, te se koristi zaštitno kućište kako bi se mogle koristiti pod vodom. Kućište se jednostavno montira na kameru i sprječava ulazak vode.

Video kamere snimaju pokretne slike za kasniju upotrebu ili prenose živu sliku tijekom emitiranja bez snimanja.

Kamere kroz povijest

Prve video kamere su se pojavile početkom 20. stoljeća, koristeći mehanički disk, dok su kamere s elektronskom cijevi došle 1930-ih godina. Kasnije su zamijenjene poluvodičkim CCD kamerama 1980-ih, koje su i danas dominantne u industriji.

podvodna kamera malih dimenzija i povoljne cijene

Sportske kamere predvodnik su revolucije

Prije 20-ak godina bilo bi nezamislivo da će danas kamere moći snimati Full HD videe s malim dimenzijama. Prava revolucija dogodila se 2002. s pojavom Go Pro kamere. Nick Woodman stvorio je malu kameru visoke kvalitete namijenjenu sportovima, koja je postala popularna i omogućila popularizaciju sportskih kamera. Da bi postale podvodne, kamere koriste zaštitno kućište kako bi izbjegle oštećenja.

podvodna kamera malih dimenzija i povoljne cijene

Podvodna kamera služi i za druge oblike snimanja

Podvodna kamera nije samo za snimanje pod vodom, već i za snimanje drugih sadržaja poput sportova, vožnje ili snimanja iz zraka dronovima. Sportske kamere su postale ključna kamera za snimanje iz zraka zbog svoje male veličine i lakoće korištenja.

youtube video

Snimanje pod vodom

Važno je provjeriti kućište kamere prije snimanja pod vodom kako bi se izbjeglo oštećenje zbog propuštanja vode. Podvodna kamera nije vodootporna bez vodootpornog kućišta.

Gdje kupiti podvodnu kameru?

Najbrži način kupovine je putem interneta. Wayteq.si je specijalizirana web trgovina za tehničke proizvode gdje možete pronaći podvodne kamere s povoljnim cijenama. U samo nekoliko klikova možete odabrati željenu kameru i dostavu na svoju adresu, te započeti snimati video sadržaj koji će oduševiti!


podvodna kamera malih dimenzija i povoljne cijene

Trebate više informacija o zaštitnim maskicama za mobilne telefone? Posjetite link.

Slični postovi:

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima