back to top

Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju vagona i šećera kod Mostara

Nakon što je u nedjelju tokom noći pet vagona teretnog voza iskočilo i prevrnulo se iz šina u mostarskom naselju Opine, jučer su od strane ekipe ŽFBiH započeti radovi vezani za otklanjanje vagona, nakon čega će se pristupiti i sanaciji oštećenog kolosijeka, pragova i skretnica.

Iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH rekli su za portal Hercegovina.info da će o uzrocima ovog izvanrednog događaja javnost biti upoznata nakon okončanja istrage te da je u toku otklanjanje oštećenih vagona i sanacija štete.

“U stanici Mostar Teretna kod skretnice 14, u 01:55 sati došlo je do iskočenja jedne osovine teretnog vagona iz šina. Tom prilikom došlo je do prevrtanja pet vagona na lijevu stranu u smjeru vožnje prema Sarajevu. Preostalih osam, od ukupno 13 teretnih vagona, nije prevrnuto”, rekli su iz ŽFBiH, naglašavajući da ljudskih žrtava nije bilo.

Lokomotiva te sedam vagona su odvezeni, a sad je sva snaga usmjerena na podizanje pet prevrnutih vagona, od kojih je za sada jedan podignut.

Visina nastale štete znat će se nakon sveobuhvatne analize. Trenutni prioritet je normalizacija željezničkog saobraćja do kojeg će doći čim se steknu uslovi, u toku današnjeg dana ili najkasnije do ponoći”, naglasili su oni.

Sav saobraćaj između Mostara i Čapljine je obustavljen. Putnički saobraćaj je organiziran na način da vozovi iz pravca Sarajeva saobraćaju do Konjica gdje putnike čekaju autobusi koji ih prevoze do Čapljine i obrnuto.

Podsjećamo, iz kompozicije voza koji se kretao iz smjera Čapljine na željezničku stanicu Mostar, iskočilo je pet teretnih vagona natovarenih šećerom, čiji se teret rasuo unaokolo, te je oštećena i zaštitna ograda autopraonice.

radiosarajevo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima