back to top

Policija oduzela vozilo još jednom “divljem vozaču”, vozio bez položenog vozačkog ispita i sa 10 hiljada KM neplaćenih kazni

Još jedan sarajevski “divlji vozač” ostao je jučer bez “omiljene igračke”.

Naime, policijski službenici kontrolisali su jučer vozilo “VW Golf” kojim je upravljao F.P. rođen 1998. godine bez položenog vozačkog ispita.

Daljom kontrolom utvrđeno je da je povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da ima dug po osnovu neplaćenih kazni od gotovo 10 hiljada KM.

Dana 07.05.2024. godine oko 17.20 sati u ulici Džavida Haverića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo ‘VW Golf’, vlasništvo J.H., kojim je upravljao vozač F.P. (1998) iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da vozač vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita. Daljnjim provjerama u evidencijama RNK i PE utvrđeno je da imenovani ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 9.730,00 KM, te da je povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu-Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH“, saopćeno je iz MUP-a KS.


sarajevskasehara.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima