Policija se oglasila o haopšenju Albanca nakon što je na Socijalnom udario tinejdžera i pobjegao

Sarajevska policija oglasila se zvaničnim saopćenjem nakon udesa na Socijalnom kada je strani državljanin udario tinejdžera na pješačkom prelazu, a zatim i pobjegao s mjesta nesreće.

Podsjetimo, on je prvo dobio prekršajni nalog, a zatim zbog pritiska medija i javnosti je uhapšen.

Dana 11.02.2024. godine u 16:30 sati, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, su pronašli i lišili slobode 34-godišnjeg S.L., državljanin Albanije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi /član 337. KZ FBiH/.

Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcioniran za saobraćajnu nezgodu. Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21,30 sati, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, područje općine Novo Sarajevo, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode.

Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCU u Sarajevu gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Muškarac lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici po nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na ovom predmetu“, naveli su iz MUP-a.


sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
TNT RADIO

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima