back to top

Poslije neuspjele organizacije sastanaka radi radi “borbe za spas bh. fudbala” FK Sarajevo se saopštenjem za javnost obratio klubovima Premijer lige BiH!

Nakon što je propala ideja predsjednika Fudbalskog kluba Sarajevo, Ismira Mirvića, koji je pozvao sve klubove Premijer lige BiH na sastanak radi “borbe za spas bh. fudbala”, a sastanak je bio zakazan za danas, 19. marta, u 14 sati u hotelu Marriott u Sarajevu, ovaj sarajevski klub se oglasio saopštenjem za javnost, koje prenosimo u nastavku teksta:

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima WWin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-play-u, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih Klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao.

Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim Klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. 

Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra.” – navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

sportskevijesti.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima